Načítání...
close

Sýrová omáčka z parmazánu

velmi silná sýrová omáčka, která se hodí nejen k těstovinám. Můžete si v ní například i namáčet slané tyčinky, apod. Pokud omáčku podáváte k těstovinám, je dobré si ji pokapat citronovou šťávou. Citron dodá jídlu svěží citrusovou chuť. Základem omáčky je bešamel
Doba přípravy: 3 minuty
Doba vaření: 20 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
podle chuti
1/2 kus citron
Sdílejte recept
Postup
do malého rozpáleného hrnce či pánve si dáme rozehřát máslo
do rozpuštěného másla přisypeme mouku a důkladně vymícháme hladkou jíšku
za občasného míchání smažíme 3 minuty
jíšku zalijeme mlékem a důkladně rozmícháme. Přivedeme k varu a vaříme za občasného míchání 10 minut
do provařené omáčky prolisujeme česnek
dále přisypeme muškátový květ
přisypeme pepř a parmazán. Důkladně rozmícháme. Vaříme dalších 5 minut a často mícháme. Parmazán se nám krásně rozpustí
nakonec přisypeme nakrájenou petrželovou nať, zamícháme a vypneme plotnu
podáváme nejlépe s těstovinami a kdo chce, tak si může pro zlepšení chuti pokapat citronem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko