Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Sýrová omáčka z parmazánu

velmi silná sýrová omáčka, která se hodí nejen k těstovinám. Můžete si v ní například i namáčet slané tyčinky, apod. Pokud omáčku podáváte k těstovinám, je dobré si ji pokapat citronovou šťávou. Citron dodá jídlu svěží citrusovou chuť. Základem omáčky je bešamel
Příprava
3
minuty
Vaření
20
minut
Ingredience
obecně
podle chuti
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
do malého rozpáleného hrnce či pánve si dáme rozehřát máslo
2. krok
do rozpuštěného másla přisypeme mouku a důkladně vymícháme hladkou jíšku
3. krok
za občasného míchání smažíme 3 minuty
4. krok
jíšku zalijeme mlékem a důkladně rozmícháme. Přivedeme k varu a vaříme za občasného míchání 10 minut
5. krok
do provařené omáčky prolisujeme česnek
6. krok
dále přisypeme muškátový květ
7. krok
přisypeme pepř a parmazán. Důkladně rozmícháme. Vaříme dalších 5 minut a často mícháme. Parmazán se nám krásně rozpustí
8. krok
nakonec přisypeme nakrájenou petrželovou nať, zamícháme a vypneme plotnu
9. krok
podáváme nejlépe s těstovinami a kdo chce, tak si může pro zlepšení chuti pokapat citronem
Načítám...
Způsob přípravy
  • smažení
  • vaření
Typ chodu
  • příloha
Potřebné vybavení
  • hrnec malý
  • lis na česnek
  • mlýnek na pepř
  • struhadlo jemné
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku