Pracuji...
close

Čokoládová pochoutka Danette

už jako malej jsem zbožňoval Danette. Pak ho asi přestali prodavát bo co a nebo jsem ho prostě v krámě neviděl. Nedávno jsem na něj zase narazil a řekl jsem si, že si ho zkusim udělat doma. Našel jsem nějaké recepty, přečetl jsem si ingredience na obalu Danette a vzniknul z toho tento recept :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
4 lžíce cukr krystal
120 mililitr smetana 33%
1 lžíce máslo
1/2 lžička aroma vanilkové
Sdílejte recept
Postup
do menšího hrnce nasypeme cukr a kakao
dále přisypeme kukuřičný škrob
pomocí metly sypkou směs promícháme
přilijeme smetanu a mléko a důkladně rozmícháme
dáme hrnec na plotnu a na střední teplotě za občasného míchání přivedeme k varu
když nám začne směs probublávat varem, tak za stálého míchání necháme zhoustnout. Trvá to zhruba 3 minuty
sundáme hrnec z plotny a za stálého míchání přilijeme vanilkové aroma (nebo semínka z vanilkového lusku) a přidáme máslo
rozlijeme do hrnečků a necháme v lednici vychladit
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, vaření
Typ chodu:
dezert
Vybavení kuchyně:
hrnec malý , metla
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Francie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...