Načítání...
close

Gulášová polévka z mletého hovězího

gulášovku bych mohl jíst minimálně jednou tejdně. Je to pro mě jedna z těch lepších polévek. Jelikož jsem měl polévku jako hlavní jídlo, tak jsem do ní dal trošku víc masa. Určitě stačí míň. Kdo má rád ostřejší jídla, tak si přidejte trošku mleté pálivé papriky
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
podle chuti
Sdílejte recept
Postup
guláš či gulášová polévka by bez pořádného cibulového základu neměli svoji výraznou chuť. Nakrájíme si cibuli nadrobno. Použil jsem 6 středně velkých cibulí.
v hrnci si rozpálíme sádlo na střední teplotu a přihodíme cibuli. Zamícháme a smažíme za občasného míchání dohněda
mezitím si nameleme hovězí maso
nebojte se mít cibuli hodně hnědou. Čím tmavší barva, tím hezčí barva a lepší chuť polévky
zvýšíme teplotu a k cibulovému základu přihodíme mleté maso, pepř, trošku soli a kmín. Za občasného míchání vydusíme všechnu šťávu (cca 5 minut)
mezitím si nakrájíme česnek nadrobno
k masu přidáme nakrájený česnek, mouku a mletou papriku. Za stálého míchání smažíme minutu
zalijeme vývarem, důkladně promícháme, stáhneme teplotu na minimum a táhneme alespoň 45 minut
podle chuti si můžete přidat rajský protlak
ke konci vaření si oloupeme a nakrájíme brambory (na malé kousky)
brambory přidáme do provařené polévky
a přidáme ještě majoránku. Zamícháme a vaříme, dokud nám brambory nezměknou
kdo má rád polévku hustější, tak si ji ještě může dozahustit jíškou
hotovou polévku dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko