jemný, smetanový dezert, který se Vám bude rozplývat na jazyku. Podávat můžete na nespočet způsobů, jako například se studenými ovocnými omáčkami, s čokoládou, samotné, atd.
do menšího hrnce nalijeme smetanu a mléko. Zapneme plotnu a přivedeme těsně pod bod varu (z hrnce půjde pára)
během ohřívání přimícháme do hrnce cukr
během ohřívání si také namočíme želatinu do vody. Namáčíme zhruba 10 minut
když máme smetanu s mlékem zahřátou těsně pod bod varu, tak vypneme plotnu a necháme schladnout (cca na 60 stupňů). Prostě po vypnutí plotny to nechte tak 5 minut odpočinout :-)
vyndáme želatinu z vody a vymačkáme z ní přebytečnou vodu
želatinu důkladně rozmícháme v hrnci. Kdo má rád rum, tak si ho teď může přidat
hotovou panna cottu nalijeme do misek a dáme chladit / ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny
podáváme se studenou jahodovou omáčkou a nebo dle své vlastní fantazie. Recept na jahodovou omáčku naleznete zde