Pracuji...
close

Vepřové jazyky po pekingsku

vždycky jsem si vepřové jazyky povařil s kořenovou zeleninou a divokým kořením. Je to dobrý, ale člověk musí taky trošku experimentovat :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 10 minut
Ingredience
na zahuštění
3 lžíce solamyl
4 lžíce voda
Sdílejte recept
Postup
jazyky si omyjeme a vyřízneme z nich kůstky
jazyky dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byli potopené a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 10 minut
připravíme si mísu s ledovou vodou a dáme do ní uvařené jazyky. Voda musí být opravdu ledová
rychlým schlazením jazyků docílíme toho, že nám půjdou dobře oloupat nožem. Oloupeme tedy všechny jazyky. Někdo nemá potřebu to loupat (třeba já). Stačí to povařit ve vodě a tím se zbavit bordelu
oloupeme si a na jemno nastrouháme zázvor. Vymačkáme z něj šťávu, kterou dále použijeme
do hrnce dáme jazyky, přilijeme zázvorovou šťávu, sojovou a rybí omáčku, víno a nakonec přisypeme cukr
vše zalijeme vývarem tak, aby jazyky byly potopené. Přivedeme k varu a vaříme zhruba hodinu pod pokličkou
uvařené měkké jazyky vyndáme z omáčky a necháme odpočinout
v hrnku si rozmícháme vodu se solamylem a přilijeme do vroucí omáčky. Svaříme omáčku na polovinu
jazyky podáváme nakrájené na plátky, polité vychladlou omáčkou. Můžete si k tomu udělat i salát z opečené mrkve s česnekem a cukrem a smíchané s polníčkem a limetkovou nebo citronovou šťávou
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Čína
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...