Pracuji...
close

Ovocný koláč Clafoutis

Pokud máte třešně a nebaví Vás pořád stejná bublanina, vyzkoušejte tento hutný koláč původem z Francie. Místo třešní by šlo jistě použít i jiné ovoce, například borůvky.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
na vysypání
na vymazání
10 gram máslo
Sdílejte recept
Postup
Nejprve si rozpustíme máslo.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli a jedno celé vejce.
Dále do těsta patří 4 žloutky, cukr, kůra z poloviny citronu a semínka z vanilkového lusku. Ta získáme tak, že rozkrojíme lusk na polovinu a černá semínka z něj vyškrábneme.
Vše mixérem promícháme a za stálého míchání přilijeme mléko a smetanu.
A ještě rozpuštěné máslo.
Nyní si vymažeme formu máslem a vysypeme ji krupicovým cukrem. Do takto připravené mísy naskládáme očištěné třešně. Já jsem si je předem vypeckovala, ale pokud Vám pecky nevadí, můžete nechat třešně celé.
Nakonec třešně zalijeme těstem. Koláč pečeme asi půl hodiny na 180 °C.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, pečení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Francie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...