Pracuji...
close

Taštičky se zelím

Tyto slané taštičky krásně vypadají a věřte mi, že se brzy z talíře ztratí. Máte-li rádi kysané zelí jako já, vyzkoušejte ho i jako náplň do těchto taštiček.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
těsto
1 lžička sůl
50 gram máslo
1 kus vejce
na smažení
1 lžíce olej olivový
na potření
1 kus vejce
Sdílejte recept
Postup
V míse smícháme mouku, jogurt, rozpuštěné máslo, vejce, lžičku soli a vypracujeme těsto.
Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli nakrájenou na čtvrtkolečka. Pokud chcete, můžete použít červenou cibuli. K opečené cibulce přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, nebo lze použít nějaké uzené maso. Ještě přihodíme zcezené kysané zelí. Vše promícháme a opékáme asi 10 minut. Pokud chcete, můžete směs osladit, ale není to nutné.
Na pomoučené ploše vyválíme těsto na tenký plát a pomocí velké sklenice nebo vykrajovátka vykrojíme kolečka. Pokud se těsto lepí, pomoučíme ho.
Na každé kolečko dáme lžičku náplně. Taštičky jsem dělala pomocí tvořítka, ale určitě to zvládnete i bez něj. Kolečka překlopte a pořádně přimáčkněte.
Taštičky poskládáme na plech s pečícím papírem, potřeme je rozkvedlaným vejcem a pak posypeme kmínem, sezamovými semínky apod. Pečeme na 170 °C asi 20 minut, dokud nejsou upečené dozlatova.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
hnětení, pečení, plnění
Typ chodu:
předkrm, svačina
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...