Pracuji...
close

Taštičky se zelím

Tyto slané taštičky krásně vypadají a věřte mi, že se brzy z talíře ztratí. Máte-li rádi kysané zelí jako já, vyzkoušejte ho i jako náplň do těchto taštiček.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
těsto
1 lžička sůl
50 gram máslo
1 kus vejce
na smažení
1 lžíce olej olivový
na potření
1 kus vejce
Sdílejte recept
Postup
V míse smícháme mouku, jogurt, rozpuštěné máslo, vejce, lžičku soli a vypracujeme těsto.
Na pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli nakrájenou na čtvrtkolečka. Pokud chcete, můžete použít červenou cibuli. K opečené cibulce přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, nebo lze použít nějaké uzené maso. Ještě přihodíme zcezené kysané zelí. Vše promícháme a opékáme asi 10 minut. Pokud chcete, můžete směs osladit, ale není to nutné.
Na pomoučené ploše vyválíme těsto na tenký plát a pomocí velké sklenice nebo vykrajovátka vykrojíme kolečka. Pokud se těsto lepí, pomoučíme ho.
Na každé kolečko dáme lžičku náplně. Taštičky jsem dělala pomocí tvořítka, ale určitě to zvládnete i bez něj. Kolečka překlopte a pořádně přimáčkněte.
Taštičky poskládáme na plech s pečícím papírem, potřeme je rozkvedlaným vejcem a pak posypeme kmínem, sezamovými semínky apod. Pečeme na 170 °C asi 20 minut, dokud nejsou upečené dozlatova.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
hnětení, pečení, plnění
Typ chodu:
předkrm, svačina
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...