Uvařsisám.cz

nebojte se něco dobrého uvařit

Domácí utopenci s feferonkou

„jestli chodíte každej večer do lednice jako já, koukáte do ní jako do televize a přemejšlíte co si dáte, tak utopenci jsou jasná volba. Na ně je chuť vždycky. Hlavně si sežeňte dobré špekáčky, ať to má cenu nakládat“
Způsob přípravy: nakládání, krájení, vaření,
Typ chodu: svačina, večeře,
Potřebné vybavení: hrnec malý, zavařovací sklenice,
Původ receptu: Česko,
Příprava
20
minut
Vaření
15
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nejprve začneme s přípravou laku. Do menšího hrnce si nalijeme vodu s octem a přisypeme cukr a sůl. Přivedeme k varu
2. krok
mezitím si nakrájíme cibuli na tenké plátky. Kyselé okurky si podélně nakrájíme na plátky
3. krok
špekáčky si oloupeme a každý podélně nakrojíme (zhruba do 2/3)
4. krok
jednotlivé špekáčky naplníme plátky cibule a okurky
5. krok
když nám začne voda s octem vařit, tak přihodíme divoké koření (nové koření, bobkový list a pepř)
6. krok
dále do hrnce přihodíme zbytek cibule a na plátky nakrájené feferonky. Vypneme plotnu a necháme lak trošku vychladnout. Teplota by měla být cca pod 50 °C. Je to z toho důvodu, aby nám špekáčky v horkém laku nepouštěly tuk
7. krok
připravíme si větší zavařovací sklenici a začneme do ní skládat utopence a prokládat je cibulí a feferonkami. Utopence pak zalijeme lakem a sklenici zavřeme. Necháme vychladnout a uložíme do lednice. Nechte uležet alespoň 5 dní (pokud to vydržíte :-) )
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku