Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Domácí utopenci s feferonkou | Recept

jestli chodíte každej večer do lednice jako já, koukáte do ní jako do televize a přemejšlíte co si dáte, tak utopenci jsou jasná volba. Na ně je chuť vždycky. Hlavně si sežeňte dobré špekáčky, ať to má cenu nakládat
Autor receptu
Stáří receptu: 6 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
500 mililitr ocet
600 mililitr voda
3 kus cibule
1 lžička cukr krystal
3 lžička sůl
5 kulička nové koření
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: nakládání, krájení, vaření
Typ chodu: svačina, večeře
Příležitost: k pivu, oslava, silvestr
Původ: Česko
Krok 1
nejprve začneme s přípravou laku. Do menšího hrnce si nalijeme vodu s octem a přisypeme cukr a sůl. Přivedeme k varu
Krok 2
mezitím si nakrájíme cibuli na tenké plátky. Kyselé okurky si podélně nakrájíme na plátky
Krok 3
špekáčky si oloupeme a každý podélně nakrojíme (zhruba do 2/3)
Krok 4
jednotlivé špekáčky naplníme plátky cibule a okurky
Krok 5
když nám začne voda s octem vařit, tak přihodíme divoké koření (nové koření, bobkový list a pepř)
Krok 6
dále do hrnce přihodíme zbytek cibule a na plátky nakrájené feferonky. Vypneme plotnu a necháme lak trošku vychladnout. Teplota by měla být cca pod 50 °C. Je to z toho důvodu, aby nám špekáčky v horkém laku nepouštěly tuk
Krok 7
připravíme si větší zavařovací sklenici a začneme do ní skládat utopence a prokládat je cibulí a feferonkami. Utopence pak zalijeme lakem a sklenici zavřeme. Necháme vychladnout a uložíme do lednice. Nechte uležet alespoň 5 dní (pokud to vydržíte :-) )