X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Domácí utopenci s feferonkou

Načítám...
jestli chodíte každej večer do lednice jako já, koukáte do ní jako do televize a přemejšlíte co si dáte, tak utopenci jsou jasná volba. Na ně je chuť vždycky. Hlavně si sežeňte dobré špekáčky, ať to má cenu nakládat
Příprava 20 minut
Vaření 15 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Zavařeniny / Kyselé
Druh přípravy: nakládání, krájení, vaření
Typ chodu: svačina, večeře
Vybavení kuchyně: hrnec malý, zavařovací sklenice
Příležitost: k pivu, oslava, silvestr
Původ: Česko

Ingredience

Postup

nejprve začneme s přípravou laku. Do menšího hrnce si nalijeme vodu s octem a přisypeme cukr a sůl. Přivedeme k varu
mezitím si nakrájíme cibuli na tenké plátky. Kyselé okurky si podélně nakrájíme na plátky
špekáčky si oloupeme a každý podélně nakrojíme (zhruba do 2/3)
jednotlivé špekáčky naplníme plátky cibule a okurky
když nám začne voda s octem vařit, tak přihodíme divoké koření (nové koření, bobkový list a pepř)
dále do hrnce přihodíme zbytek cibule a na plátky nakrájené feferonky. Vypneme plotnu a necháme lak trošku vychladnout. Teplota by měla být cca pod 50 °C. Je to z toho důvodu, aby nám špekáčky v horkém laku nepouštěly tuk
připravíme si větší zavařovací sklenici a začneme do ní skládat utopence a prokládat je cibulí a feferonkami. Utopence pak zalijeme lakem a sklenici zavřeme. Necháme vychladnout a uložíme do lednice. Nechte uležet alespoň 5 dní (pokud to vydržíte :-) )
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter