Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Domácí utopenci s feferonkou | Recept

jestli chodíte každej večer do lednice jako já, koukáte do ní jako do televize a přemejšlíte co si dáte, tak utopenci jsou jasná volba. Na ně je chuť vždycky. Hlavně si sežeňte dobré špekáčky, ať to má cenu nakládat
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
visibility
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
špekáček 10 kus
ocet 500 mililitr
voda 600 mililitr
okurka kyselá 2-3 kus
paprika feferonka 2 kus
cibule 3 kus
cukr krystal 1 lžička
sůl 3 lžička
pepř černý drcený 10 kulička
nové koření 5 kulička
bobkový list 3-4 list
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: nakládání, krájení, vaření
Typ chodu: svačina, večeře
Příležitost: k pivu, oslava, silvestr
Původ: Česko
Postup
nejprve začneme s přípravou laku. Do menšího hrnce si nalijeme vodu s octem a přisypeme cukr a sůl. Přivedeme k varu
mezitím si nakrájíme cibuli na tenké plátky. Kyselé okurky si podélně nakrájíme na plátky
špekáčky si oloupeme a každý podélně nakrojíme (zhruba do 2/3)
jednotlivé špekáčky naplníme plátky cibule a okurky
když nám začne voda s octem vařit, tak přihodíme divoké koření (nové koření, bobkový list a pepř)
dále do hrnce přihodíme zbytek cibule a na plátky nakrájené feferonky. Vypneme plotnu a necháme lak trošku vychladnout. Teplota by měla být cca pod 50 °C. Je to z toho důvodu, aby nám špekáčky v horkém laku nepouštěly tuk
připravíme si větší zavařovací sklenici a začneme do ní skládat utopence a prokládat je cibulí a feferonkami. Utopence pak zalijeme lakem a sklenici zavřeme. Necháme vychladnout a uložíme do lednice. Nechte uležet alespoň 5 dní (pokud to vydržíte :-) )
Sdílejte recept