Načítání...
close

Domácí utopenci s feferonkou

jestli chodíte každej večer do lednice jako já, koukáte do ní jako do televize a přemejšlíte co si dáte, tak utopenci jsou jasná volba. Na ně je chuť vždycky. Hlavně si sežeňte dobré špekáčky, ať to má cenu nakládat
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
500 mililitr ocet
600 mililitr voda
3 kus cibule
1 lžička cukr krystal
3 lžička sůl
5 kulička nové koření
Sdílejte recept
Postup
nejprve začneme s přípravou laku. Do menšího hrnce si nalijeme vodu s octem a přisypeme cukr a sůl. Přivedeme k varu
mezitím si nakrájíme cibuli na tenké plátky. Kyselé okurky si podélně nakrájíme na plátky
špekáčky si oloupeme a každý podélně nakrojíme (zhruba do 2/3)
jednotlivé špekáčky naplníme plátky cibule a okurky
když nám začne voda s octem vařit, tak přihodíme divoké koření (nové koření, bobkový list a pepř)
dále do hrnce přihodíme zbytek cibule a na plátky nakrájené feferonky. Vypneme plotnu a necháme lak trošku vychladnout. Teplota by měla být cca pod 50 °C. Je to z toho důvodu, aby nám špekáčky v horkém laku nepouštěly tuk
připravíme si větší zavařovací sklenici a začneme do ní skládat utopence a prokládat je cibulí a feferonkami. Utopence pak zalijeme lakem a sklenici zavřeme. Necháme vychladnout a uložíme do lednice. Nechte uležet alespoň 5 dní (pokud to vydržíte :-) )
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
nakládání, krájení, vaření
Typ chodu:
svačina, večeře
Příležitost:
k pivu, oslava, silvestr
Původ:
Česko