Načítání...
close

Zeleninový salát s vejcem a jogurtovým dresinkem

u tohoto receptu platí pravidlo, že čím čerstvější, tím chutnější. Platí to hlavně u rajčat. Množství zeleniny vychází na dvě vydatné porce. Pokud máte salát jako hlavní chod, tak doporučuji přikusovat čerstvé bílé a nebo cereální pečivo
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 7 let
Ingredience
na posypání
1 lžíce pažitka
dresink
5 lžíce bílý jogurt
1/2 kus citron
1 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
min 1 špetka cukr moučka
Sdílejte recept
Postup
začneme tím, že si uvaříme vejce natvrdo. Já ho dělám tak, že do lehce vroucí vody opatrně pomocí lžíce položím vejce a vařím cca 7 minut. Potom vejce vyndám z vroucí vody, naklepnu a vložím do hrnce se studenou vodou. Naklepnutím dosáhnu toho, že vejce půjde dobře oloupat
nyní si omyjeme a nakrájíme zeleninu. Okurku zbavíme slupky a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Na půlměsíčky nakrájíme i ředkvičky. Okurku zbavíme stopky a jadérek a nakrájíme na malé kousky. Rajčata zbavíme zbytku stopky (tzv. bubák) a nakrájíme na malé kousky
nakrájenou zeleninu dáme do mísy a lehce promícháme (nejlépe rukou)
v malé misce si připravíme dresink z jogurtu, oleje, citrónové šťávy, cukru, soli a pepře. Citrónové šťávy přidejte nejprve méně. Sůl, pepř a cukr si přidejte dle chuti. Já mám radši sladší dresink. Kdo má rád kyselejší, tak si přidá více citr. šťávy
dresink důkladně umícháme, dochutíme
nakonec si oloupeme vejce a pomocí kráječe na vejce nakrájíme na plátky (nebo pomocí nože)
salát podáváme, tak, že do polévkového talíře dáme nejprve smíchanou zeleninu, na to poklademe pár plátků vajec, zakapeme dresinkem a podle chuti posypeme například pažitkou
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
krájení, míchání, strouhání
Typ chodu:
salát, večeře
Původ:
Česko