začneme tím, že si uvaříme vejce natvrdo. Já ho dělám tak, že do lehce vroucí vody opatrně pomocí lžíce položím vejce a vařím cca 7 minut. Potom vejce vyndám z vroucí vody, naklepnu a vložím do hrnce se studenou vodou. Naklepnutím dosáhnu toho, že vejce půjde dobře oloupat
nyní si omyjeme a nakrájíme zeleninu. Okurku zbavíme slupky a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Na půlměsíčky nakrájíme i ředkvičky. Okurku zbavíme stopky a jadérek a nakrájíme na malé kousky. Rajčata zbavíme zbytku stopky (tzv. bubák) a nakrájíme na malé kousky
nakrájenou zeleninu dáme do mísy a lehce promícháme (nejlépe rukou)
v malé misce si připravíme dresink z jogurtu, oleje, citrónové šťávy, cukru, soli a pepře. Citrónové šťávy přidejte nejprve méně. Sůl, pepř a cukr si přidejte dle chuti. Já mám radši sladší dresink. Kdo má rád kyselejší, tak si přidá více citr. šťávy
dresink důkladně umícháme, dochutíme
nakonec si oloupeme vejce a pomocí kráječe na vejce nakrájíme na plátky (nebo pomocí nože)
salát podáváme, tak, že do polévkového talíře dáme nejprve smíchanou zeleninu, na to poklademe pár plátků vajec, zakapeme dresinkem a podle chuti posypeme například pažitkou