Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Zeleninový salát s vejcem a jogurtovým dresinkem | Recept

u tohoto receptu platí pravidlo, že čím čerstvější, tím chutnější. Platí to hlavně u rajčat. Množství zeleniny vychází na dvě vydatné porce. Pokud máte salát jako hlavní chod, tak doporučuji přikusovat čerstvé bílé a nebo cereální pečivo
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Boublas
Autor receptu
Ingredience
na posypání
pažitka 1 lžíce
dresink
bílý jogurt 5 lžíce
citron 1/2 kus
olej olivový 1 lžíce
sůl min 1 špetka
cukr moučka min 1 špetka
pepř černý drcený min 1 špetka
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: krájení, míchání, strouhání
Typ chodu: salát, večeře
Původ: Česko
Postup
Krok 1
začneme tím, že si uvaříme vejce natvrdo. Já ho dělám tak, že do lehce vroucí vody opatrně pomocí lžíce položím vejce a vařím cca 7 minut. Potom vejce vyndám z vroucí vody, naklepnu a vložím do hrnce se studenou vodou. Naklepnutím dosáhnu toho, že vejce půjde dobře oloupat
Krok 2
nyní si omyjeme a nakrájíme zeleninu. Okurku zbavíme slupky a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Na půlměsíčky nakrájíme i ředkvičky. Okurku zbavíme stopky a jadérek a nakrájíme na malé kousky. Rajčata zbavíme zbytku stopky (tzv. bubák) a nakrájíme na malé kousky
Krok 3
nakrájenou zeleninu dáme do mísy a lehce promícháme (nejlépe rukou)
Krok 4
v malé misce si připravíme dresink z jogurtu, oleje, citrónové šťávy, cukru, soli a pepře. Citrónové šťávy přidejte nejprve méně. Sůl, pepř a cukr si přidejte dle chuti. Já mám radši sladší dresink. Kdo má rád kyselejší, tak si přidá více citr. šťávy
Krok 5
dresink důkladně umícháme, dochutíme
Krok 6
nakonec si oloupeme vejce a pomocí kráječe na vejce nakrájíme na plátky (nebo pomocí nože)
Krok 7
salát podáváme, tak, že do polévkového talíře dáme nejprve smíchanou zeleninu, na to poklademe pár plátků vajec, zakapeme dresinkem a podle chuti posypeme například pažitkou
Sdílejte recept