X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Recept
Načítám...
Pečený bůček na česneku s marmeládovým přelivem
recepty jako je tento prostě zbožňuju. Prostě koupit kus kvalitního masa u řezníka, osolit, opepřit, něčim pomazat, zapéct a jít se radovat :-) Pozor až budete svařovat víno s marmeládou. Skoro jsem to vypil dřív, než jsem to stihnul nalít na bůček :-)
Příprava 15 minut
Vaření 180 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Jatečné maso
Druh přípravy: pečení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Vybavení kuchyně: pekáč malý, lis na česnek, trouba, mlýnek na pepř, mísa malá, hrnec malý
Původ: Česko
Ingredience
marináda
česnek 8 stroužek
kmín celý 1-2 lžíce
olej olivový 4 lžíce
na potření
marmeláda višňová 1 hrnek
víno bílé 1 hrnek
obecně
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
vepřový bok min 1 kg
Postup
vezmeme si bůček a pomocí ostrého nože do jeho kůže vyřežeme mřížku. Snažte se neřezat do masa
do malé mísy si prolisujeme česnek, přidáme kmín a olivový olej. Důkladně zamícháme
bůček vložíme do pekáče a důkladně ho z obou stran osolíme a opepříme. Bůček necháme kůží nahoru
do kůže vmasírujeme česnekovou směs
lehce bůček podlijeme a dáme péct do trouby na 150°C, minimálně na 2 hodiny. Občas bůček přelijeme výpekem
mezitím si v malém hrnci svaříme víno s marmeládou, dokud tekutina nebude tužší (svaříme zhruba na polovinu). Výběr marmelády nechám na Vás, ale já jsem zvolil višňovou, pač má takovou sexy chuť :-)
doměkka upečený bůček přelijeme svařenou marmeládou a dáme ještě na zhruba 20 minut zapéct do trouby
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Kuchařky
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
647 bodů
Facebook