Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Pečený bůček na česneku s marmeládovým přelivem

Popis receptu
recepty jako je tento prostě zbožňuju. Prostě koupit kus kvalitního masa u řezníka, osolit, opepřit, něčim pomazat, zapéct a jít se radovat :-) Pozor až budete svařovat víno s marmeládou. Skoro jsem to vypil dřív, než jsem to stihnul nalít na bůček :-)
Příprava
15
minut
Vaření
180
minut
  • Způsob přípravy: pečení, vaření,
  • Typ chodu: oběd, večeře,
  • Potřebné vybavení: pekáč malý, lis na česnek, trouba, mlýnek na pepř, mísa malá, hrnec malý,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
vepřový bok min 1 kg
marináda
česnek 8 stroužek
kmín celý 1-2 lžíce
olej olivový 4 lžíce
na potření
marmeláda višňová 1 hrnek
víno bílé 1 hrnek
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
vezmeme si bůček a pomocí ostrého nože do jeho kůže vyřežeme mřížku. Snažte se neřezat do masa
2. krok
do malé mísy si prolisujeme česnek, přidáme kmín a olivový olej. Důkladně zamícháme
3. krok
bůček vložíme do pekáče a důkladně ho z obou stran osolíme a opepříme. Bůček necháme kůží nahoru
4. krok
do kůže vmasírujeme česnekovou směs
5. krok
lehce bůček podlijeme a dáme péct do trouby na 150°C, minimálně na 2 hodiny. Občas bůček přelijeme výpekem
6. krok
mezitím si v malém hrnci svaříme víno s marmeládou, dokud tekutina nebude tužší (svaříme zhruba na polovinu). Výběr marmelády nechám na Vás, ale já jsem zvolil višňovou, pač má takovou sexy chuť :-)
7. krok
doměkka upečený bůček přelijeme svařenou marmeládou a dáme ještě na zhruba 20 minut zapéct do trouby