Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 26.04.2019 a svátek má Oto

Pečený bůček na česneku s marmeládovým přelivem

recepty jako je tento prostě zbožňuju. Prostě koupit kus kvalitního masa u řezníka, osolit, opepřit, něčim pomazat, zapéct a jít se radovat :-) Pozor až budete svařovat víno s marmeládou. Skoro jsem to vypil dřív, než jsem to stihnul nalít na bůček :-)
Příprava
15
minut
Vaření
180
minut
Ingredience
obecně
marináda
na potření
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
vezmeme si bůček a pomocí ostrého nože do jeho kůže vyřežeme mřížku. Snažte se neřezat do masa
2. krok
do malé mísy si prolisujeme česnek, přidáme kmín a olivový olej. Důkladně zamícháme
3. krok
bůček vložíme do pekáče a důkladně ho z obou stran osolíme a opepříme. Bůček necháme kůží nahoru
4. krok
do kůže vmasírujeme česnekovou směs
5. krok
lehce bůček podlijeme a dáme péct do trouby na 150°C, minimálně na 2 hodiny. Občas bůček přelijeme výpekem
6. krok
mezitím si v malém hrnci svaříme víno s marmeládou, dokud tekutina nebude tužší (svaříme zhruba na polovinu). Výběr marmelády nechám na Vás, ale já jsem zvolil višňovou, pač má takovou sexy chuť :-)
7. krok
doměkka upečený bůček přelijeme svařenou marmeládou a dáme ještě na zhruba 20 minut zapéct do trouby
Statistika
Načítám...
Způsob přípravy
  • pečení
  • vaření
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Potřebné vybavení
  • pekáč malý
  • lis na česnek
  • trouba
  • mlýnek na pepř
  • mísa malá
  • hrnec malý
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku