Pracuji...
close

Pečený bůček na česneku s marmeládovým přelivem

recepty jako je tento prostě zbožňuju. Prostě koupit kus kvalitního masa u řezníka, osolit, opepřit, něčim pomazat, zapéct a jít se radovat :-) Pozor až budete svařovat víno s marmeládou. Skoro jsem to vypil dřív, než jsem to stihnul nalít na bůček :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 3 hodiny
Ingredience
obecně
min 1 kilogram vepřový bok
min 1 špetka sůl
marináda
8 stroužek česnek
1-2 lžíce kmín celý
4 lžíce olej olivový
na potření
Sdílejte recept
Postup
vezmeme si bůček a pomocí ostrého nože do jeho kůže vyřežeme mřížku. Snažte se neřezat do masa
do malé mísy si prolisujeme česnek, přidáme kmín a olivový olej. Důkladně zamícháme
bůček vložíme do pekáče a důkladně ho z obou stran osolíme a opepříme. Bůček necháme kůží nahoru
do kůže vmasírujeme česnekovou směs
lehce bůček podlijeme a dáme péct do trouby na 150°C, minimálně na 2 hodiny. Občas bůček přelijeme výpekem
mezitím si v malém hrnci svaříme víno s marmeládou, dokud tekutina nebude tužší (svaříme zhruba na polovinu). Výběr marmelády nechám na Vás, ale já jsem zvolil višňovou, pač má takovou sexy chuť :-)
doměkka upečený bůček přelijeme svařenou marmeládou a dáme ještě na zhruba 20 minut zapéct do trouby
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...