Pracuji...
close

Domácí barbecue (BBQ) omáčka

výborný recept pro milovníky letního grilování. Pokud máte k masům rádi pikantní omáčky, tak si udělejte skvělou a čerstvou domácí barbecue omáčku. Je to velmi jednoduchý recept a chuť se nedá s koupenou omáčkou srovnávat
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
rozpálíme si pánev na střední teplotu a přílijeme olej. Cibuli si nakrájíme nadrobno a přihodíme do pánve. Necháme zesklovatět. K zesklovatělé cibuli přihodíme nadrobno nakrájený česnek, zamícháme a 3 minuty smažíme
přisypeme mletou papriku, zamícháme a minutu osmahnem
přidáme do pánve nakrájená rajčata (nakrájená na menší kousky), třtinový cukr, protlak, chili papričku a pepř. Zamícháme a smažíme, dokud se nám rajčata nerozvaří (cca 10 minut). Občas zamícháme. (Místo chilli papriček jsem použil rozmixované chilli papričky)
do rozvařené směsi přilijeme worcheterovou omáčku
a přilijeme ocet (kdo má jablečný ocet, tak použije jablečný). Zamícháme a ještě cca 5 minut povaříme
pokud by se Vám směs přichytávala k pánvi, tak můžete přilít trošku vody. Tím se Vám chutě více spojí. Samozřejemě ji budete muset zase odvařit do požadované hustoty
nakonec dochutíme solí, pepřem a cukrem. Kdo chce, tak si může omáčku rozmixovat do hladka. Já ale preferuji rustikální podobu :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
příloha
Vybavení kuchyně:
pánev , mixér
Příležitost:
barbecue párty, grilování
Původ:
USA
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...