X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Domácí barbecue (BBQ) omáčka

Načítám...
výborný recept pro milovníky letního grilování. Pokud máte k masům rádi pikantní omáčky, tak si udělejte skvělou a čerstvou domácí barbecue omáčku. Je to velmi jednoduchý recept a chuť se nedá s koupenou omáčkou srovnávat
Příprava 10 minut
Vaření 30 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Omáčky / Studené omáčky
Druh přípravy: vaření, smažení
Typ chodu: příloha
Vybavení kuchyně: pánev, mixér
Příležitost: barbecue párty, grilování
Původ: USA

Ingredience

Postup

rozpálíme si pánev na střední teplotu a přílijeme olej. Cibuli si nakrájíme nadrobno a přihodíme do pánve. Necháme zesklovatět. K zesklovatělé cibuli přihodíme nadrobno nakrájený česnek, zamícháme a 3 minuty smažíme
přisypeme mletou papriku, zamícháme a minutu osmahnem
přidáme do pánve nakrájená rajčata (nakrájená na menší kousky), třtinový cukr, protlak, chili papričku a pepř. Zamícháme a smažíme, dokud se nám rajčata nerozvaří (cca 10 minut). Občas zamícháme. (Místo chilli papriček jsem použil rozmixované chilli papričky)
do rozvařené směsi přilijeme worcheterovou omáčku
a přilijeme ocet (kdo má jablečný ocet, tak použije jablečný). Zamícháme a ještě cca 5 minut povaříme
pokud by se Vám směs přichytávala k pánvi, tak můžete přilít trošku vody. Tím se Vám chutě více spojí. Samozřejemě ji budete muset zase odvařit do požadované hustoty
nakonec dochutíme solí, pepřem a cukrem. Kdo chce, tak si může omáčku rozmixovat do hladka. Já ale preferuji rustikální podobu :-)
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter