Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Domácí barbecue (BBQ) omáčka | Recept

výborný recept pro milovníky letního grilování. Pokud máte k masům rádi pikantní omáčky, tak si udělejte skvělou a čerstvou domácí barbecue omáčku. Je to velmi jednoduchý recept a chuť se nedá s koupenou omáčkou srovnávat
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
visibility
Boublas
Autor receptu
Ingredience
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: vaření, smažení
Typ chodu: příloha
Vybavení kuchyně: pánev , mixér
Příležitost: barbecue párty, grilování
Původ: USA
Postup
Krok 1
rozpálíme si pánev na střední teplotu a přílijeme olej. Cibuli si nakrájíme nadrobno a přihodíme do pánve. Necháme zesklovatět. K zesklovatělé cibuli přihodíme nadrobno nakrájený česnek, zamícháme a 3 minuty smažíme
Krok 2
přisypeme mletou papriku, zamícháme a minutu osmahnem
Krok 3
přidáme do pánve nakrájená rajčata (nakrájená na menší kousky), třtinový cukr, protlak, chili papričku a pepř. Zamícháme a smažíme, dokud se nám rajčata nerozvaří (cca 10 minut). Občas zamícháme. (Místo chilli papriček jsem použil rozmixované chilli papričky)
Krok 4
do rozvařené směsi přilijeme worcheterovou omáčku
Krok 5
a přilijeme ocet (kdo má jablečný ocet, tak použije jablečný). Zamícháme a ještě cca 5 minut povaříme
Krok 6
pokud by se Vám směs přichytávala k pánvi, tak můžete přilít trošku vody. Tím se Vám chutě více spojí. Samozřejemě ji budete muset zase odvařit do požadované hustoty
Krok 7
nakonec dochutíme solí, pepřem a cukrem. Kdo chce, tak si může omáčku rozmixovat do hladka. Já ale preferuji rustikální podobu :-)
Sdílejte recept