Pracuji...
close

Sýrová roláda

je čas vánoc a čas bramborového salátu :-) Jestli jste jako já a děláte ho vždycky plnou mísu, tak po Štědrém dnu určitě vždycky přemýšlíte co s ním a o chlebíčkách už nechcete moc slyšet :-) A proto Vám přináším sýrovou roládu, která lze naplnit vším dobrým, co máte rádi a nebo co Vám prostě zbyde v lednici. Sýr jsem použil kvalitní Goudu, jelikož byl v akci, ale stačí bohatě nějakej eidam.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
cca 16 plátek sýr gouda
Sdílejte recept
Postup
připravíme si pekáč a vysteleme ho pečícím papírem. Na pečící papír klademe plátky sýra zhruba tak, aby se každý plátek překrýval zhruba o jeden centimetr na každou stranu
pekáč se sýrem dáme změknout do trouby předehřáté na 150°C. Zhruba na 10 minut, ale radši si to hlídejte. Měl by být na dotek měkký
pekáč se změklým sýrem vyndáme z trouby a začneme pracovat rychleji, dokud nám sýr zase úplně neztuhne. Na sýr poklademe šunkový salám nebo něco podobného, co máte zrovna v lednici :-)
na šunku rozmažeme bramborový salát a nebo nějaký pochoutkový a nebo nějaký, co máte rádi. Jelikož jsou vánoce, tak jsem měl zrovna bramborový :-) Snažte se nechat jednu stranu sýra volnější. To bude místo, kde budete končit se zabalováním rolády
začneme s balením rolády. Opatrně začneme z jedné strany (já začal z té širší, aby byla roláda delší :-) ) Při balení rolády na ni moc netlačíme, aby jste si zbytečně nevytlačovali salát ven. Prostě balíme a balíme a balíme. Balte pomalu, aby jste neprotrhli sýr
hotovou roládu zabalíme do potravinářské fólie a dáme alespoň na hodinu do ledničky
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, balení
Typ chodu:
předkrm
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...