Načítání...
close

Sýrová roláda

je čas vánoc a čas bramborového salátu :-) Jestli jste jako já a děláte ho vždycky plnou mísu, tak po Štědrém dnu určitě vždycky přemýšlíte co s ním a o chlebíčkách už nechcete moc slyšet :-) A proto Vám přináším sýrovou roládu, která lze naplnit vším dobrým, co máte rádi a nebo co Vám prostě zbyde v lednici. Sýr jsem použil kvalitní Goudu, jelikož byl v akci, ale stačí bohatě nějakej eidam.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
cca 16 plátek sýr gouda
Sdílejte recept
Postup
připravíme si pekáč a vysteleme ho pečícím papírem. Na pečící papír klademe plátky sýra zhruba tak, aby se každý plátek překrýval zhruba o jeden centimetr na každou stranu
pekáč se sýrem dáme změknout do trouby předehřáté na 150°C. Zhruba na 10 minut, ale radši si to hlídejte. Měl by být na dotek měkký
pekáč se změklým sýrem vyndáme z trouby a začneme pracovat rychleji, dokud nám sýr zase úplně neztuhne. Na sýr poklademe šunkový salám nebo něco podobného, co máte zrovna v lednici :-)
na šunku rozmažeme bramborový salát a nebo nějaký pochoutkový a nebo nějaký, co máte rádi. Jelikož jsou vánoce, tak jsem měl zrovna bramborový :-) Snažte se nechat jednu stranu sýra volnější. To bude místo, kde budete končit se zabalováním rolády
začneme s balením rolády. Opatrně začneme z jedné strany (já začal z té širší, aby byla roláda delší :-) ) Při balení rolády na ni moc netlačíme, aby jste si zbytečně nevytlačovali salát ven. Prostě balíme a balíme a balíme. Balte pomalu, aby jste neprotrhli sýr
hotovou roládu zabalíme do potravinářské fólie a dáme alespoň na hodinu do ledničky
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, balení
Typ chodu:
předkrm
Původ:
Česko