Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Školní česnečka
na základní škole jsem česnečku miloval. K obědu jsem byl schopnej dát si i pět talířů polévky. A tento recept mi tu skvělou školní česnečku připomíná :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
11 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
3-4
kus
brambory
min 8
stroužek
česnek
1,5
litr
vývar kuřecí
2
lžíce
vepřové sádlo
1
hrst
majoránka
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
1
kus
bobkový list
podle chuti
1
kus
vejce
1
kus
rohlík
Sdílejte recept
Facebook
Postup
oškrabeme si brambory a nakrájíme na kostičky. Česnek si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
v hrnci si rozpálíme sádlo a osmahneme na něm brambory. Smažíme, dokud nezačnou brambory lehce hnědnout
k osmaženým bramborům přihodíme česnek
a přihodíme ještě bobkový list. Zamícháme a minutku osmahneme
přilijeme vývar, přisypeme majoránku a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Dosolíme, dopepříme
kdo má rád v polévce vajíčko, tak si ho vyklepne za stálého míchání do hrnce a vypne plotnu
podáváme s opečeným rohlíkem nakrájeným na kostičky
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Polévky
/
Zeleninové polévky
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
hrnec malý
,
škrabka na brambory
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Salát z rukoly a červené řepy
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Hranolkové krokety z bramborové kaše
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Čokoládová buchta ze zakysané smetany
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Žampionový salát s paprikou
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Pomazánka z vepřové konzervy
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Okurkové nudle
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Zapečené housky se zeleninou a bylinkami
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Vepřová krkovice na černém pivě
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...
close