Načítání...
close

Fettuccine s koprem a kari

kombinace kopru a kari mě napadla úplně náhodou. To jsem šel takhle jednou v náladě hospody :-) a cestou jsem si dal kebab s kari omáčkou. Jak jsem tak jedl a cloumal se cestou domu, tak mi najednouá moje chuťové buňky řekly, že tomu chybí kopr. Nevím proč, nedokážu to vysvětlit. Tak jsem to druhý den zkusil s těstovinami a musím říct, že asi budu chodit častějc do hospody pro inspiraci :-)
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
1 kus cibule
250 mililitr vývar kuřecí
2-3 stroužek česnek
200 gram smetana 33%
min 2 lžíce kopr
2 lžíce máslo
1 lžička kari
min 1 špetka sůl
na posypání
1 lžíce parmazán
Sdílejte recept
Postup
nejprve začneme s tím, že si dáme vařit vodu na těstoviny. Vodu dobře osolte. Těstoviny by se měly vždy vařit ve větším množství dobře osolené vody
nakrájíme si cibuli najemno
v pánvi si rozpálíme máslo a přihodíme cibuli, kterou necháme zesklovatět
mezitím si oloupeme a nakrájíme česnek nadrobno
česnek přihodíme k zesklovatělé cibuli, promícháme a zhruba 2 minutky osmahneme
jestli Vám již vaří voda na těstoviny, tak vložíme těstoviny, promícháme a uvaříme na skus
do pánve nalijeme vývar a promícháme
přidáme pepř dle chuti a svaříme tekutinu na polovinu
do pánve přilijeme smetanu, promícháme a přivedeme k varu
zbavíme kopr silných stonků (protože jsou hořký) a nasekáme ho najemno
do pánve přidáme kari a kopr. Kdo má rád kopr, tak s nim nešetřete. Zamícháme a minutku provaříme
do pánve přidáme scezené těstoviny
důkladně zamícháme, minutku ohřejeme a máme hotovo. Dosolíme, dopepříme
těstoviny dáme na talíř a ještě horké posypeme nastrouhaným parmazánem. Můžeme i posypat trochou čerstvého nasekaného kopru
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko