Pracuji...
close

Karamelizovaná mrkev s jarní cibulkou

velmi lahodná zkaramelizovaná mrkev, vhodná například k rybám a nebo nějakým vegetariánským pokrmům, jako je například kuskus, červená čočka a podobně. Díky limetě a jarní cibulce dostane mrkev skvělou svěží chuť
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
3 kus mrkev
1 lžička oregáno
3 lžíce olej olivový
4 lžíce máslo
1/2 kus limeta
Sdílejte recept
Postup
z mrkví si odřízneme okraje a oloupeme pomocí škrabky na brambory. Mrkve si nakrájíme dle své fantazie, ale je dobré ponechat větší kusy, aby jídlo vypadalo trošku rustikálně. Já jsem si ji nakrájel na větší špalky a ty jsem ještě podélně rozkrojil napůl
v pánvi si rozehřejeme olej a máslo. Je důležité smažit mrkev na malou teplotu, aby nám nejprve změkla a pak chytala barvu
do pánve přidáme mrkev, posypeme oregánem a s občasným obracením / mícháním pozvolna smažíme
nebojte se mrkev smažit delší dobu na menší teplotě
až budete mít okraje mrkve nahnědlé, tak přisypeme třtinový cukr. Po dobu pěti minut smažíme s častým promícháváním. Mrkve by v této fázi měly být již změklé na dotek
přidáme šťávu z půlky limety a lehce promícháme
nakrájíme si najemno jarní cibulku
přidáme cibulku k mrkvi, promícháme a vypneme plotnu. Trochu opepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...