Pracuji...
close

Jablkový koláč

Pokud máte hodně jablek a už vás nebaví tradiční štrúdl, je tento recept skvělá varianta. Koláč je křehký a díky jablkům krásně vláčný.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
náplň
0,5 kus citron
1 kilogram jablko
na potření
1 kus vejce
Sdílejte recept
Postup
Do mísy si dáme všechny suroviny na těsto.
Zpracujeme těsto.
Těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme dva stejné pláty. Jeden plát dáme na plech.
Do mísy dáme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka a ochutíme je cukrem, citronovou kůrou a skořicí. Případně přidáme více cukru podle kyselosti jablek.
Jablky pokryjeme celou plochu těsta a přikryjeme druhým plátem. Vršek potřeme žloutkem. Můžeme vidličkou udělat ozdobné rýhy. Pečeme při 200 °C.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
strouhání, pečení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...