Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Houbová smaženice | Recept

klasický český recept, který po prvním sběru hub nemůže chybět :-) Doporučenou přílohou je čerstvý chléb
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
houby 4-5 hrst
vejce 2 kus
cibule 1 kus
celerová nať 1 hrst
máslo 2-3 lžíce
sůl min 1 špetka
pepř černý drcený min 1 špetka
kmín drcený 1 lžička
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Houby / Hřiby
Způsob přípravy: smažení, dušení
Typ chodu: večeře
Vybavení kuchyně: pánev wok , mísa malá
Původ: Česko
Postup
Krok 1
rozpálíme si pánev na střední teplotu (pokud to chcete mít hotový rychle, tak si klidně rozpalte víc, ale musíte se pak víc otáčet). Vhodíme máslo, necháme rozehřát a přihodíme nakrájenou cibuli. Zamícháme a necháme zesklovatět
Krok 2
nakrájíme si očištěné houby na menší kousky a přidáme k cibuli. Lehce zamícháme a osmahneme. Moc nemíchejte, aby jste houby moc nerozbily. Osmahněte lehce dohněda
Krok 3
mezitím si do misky rozklepneme vejce, přidáme pokrájenou celerovou nať (nebo petrželovou), kmín, osolíme, opepříme
Krok 4
vejce důkladně rozmícháme
Krok 5
houby ke konci smažení chvilinku podusíme pod pokličkou, aby nám změkly
Krok 6
sejmeme z pánve pokličku a přilijeme k houbám vaječnou směs
Krok 7
lehce promícháme a smažíme, dokud nebude vejce hotové. Dosolíme, dopepříme a podáváme
Sdílejte recept