Pracuji...
close

Houbová smaženice

klasický český recept, který po prvním sběru hub nemůže chybět :-) Doporučenou přílohou je čerstvý chléb
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
4-5 hrst houby
2 kus vejce
1 kus cibule
2-3 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
1 lžička kmín drcený
Sdílejte recept
Postup
rozpálíme si pánev na střední teplotu (pokud to chcete mít hotový rychle, tak si klidně rozpalte víc, ale musíte se pak víc otáčet). Vhodíme máslo, necháme rozehřát a přihodíme nakrájenou cibuli. Zamícháme a necháme zesklovatět
nakrájíme si očištěné houby na menší kousky a přidáme k cibuli. Lehce zamícháme a osmahneme. Moc nemíchejte, aby jste houby moc nerozbily. Osmahněte lehce dohněda
mezitím si do misky rozklepneme vejce, přidáme pokrájenou celerovou nať (nebo petrželovou), kmín, osolíme, opepříme
vejce důkladně rozmícháme
houby ke konci smažení chvilinku podusíme pod pokličkou, aby nám změkly
sejmeme z pánve pokličku a přilijeme k houbám vaječnou směs
lehce promícháme a smažíme, dokud nebude vejce hotové. Dosolíme, dopepříme a podáváme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Houby / Hřiby
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
večeře
Vybavení kuchyně:
pánev wok , mísa malá
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...