X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Houbová smaženice

Načítám...
klasický český recept, který po prvním sběru hub nemůže chybět :-) Doporučenou přílohou je čerstvý chléb
Příprava 10 minut
Vaření 15 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Houby / Hřiby
Druh přípravy: smažení, dušení
Typ chodu: večeře
Vybavení kuchyně: pánev wok, mísa malá
Původ: Česko

Ingredience

obecně
celerová nať 1 hrst
cibule 1 ks
houby 4-5 hrst
kmín drcený 1 lžička
máslo 2-3 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
vejce 2 ks

Postup

rozpálíme si pánev na střední teplotu (pokud to chcete mít hotový rychle, tak si klidně rozpalte víc, ale musíte se pak víc otáčet). Vhodíme máslo, necháme rozehřát a přihodíme nakrájenou cibuli. Zamícháme a necháme zesklovatět
nakrájíme si očištěné houby na menší kousky a přidáme k cibuli. Lehce zamícháme a osmahneme. Moc nemíchejte, aby jste houby moc nerozbily. Osmahněte lehce dohněda
mezitím si do misky rozklepneme vejce, přidáme pokrájenou celerovou nať (nebo petrželovou), kmín, osolíme, opepříme
vejce důkladně rozmícháme
houby ke konci smažení chvilinku podusíme pod pokličkou, aby nám změkly
sejmeme z pánve pokličku a přilijeme k houbám vaječnou směs
lehce promícháme a smažíme, dokud nebude vejce hotové. Dosolíme, dopepříme a podáváme
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter