Pracuji...
close

Houbová smaženice

klasický český recept, který po prvním sběru hub nemůže chybět :-) Doporučenou přílohou je čerstvý chléb
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
4-5 hrst houby
2 kus vejce
1 kus cibule
2-3 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
1 lžička kmín drcený
Sdílejte recept
Postup
rozpálíme si pánev na střední teplotu (pokud to chcete mít hotový rychle, tak si klidně rozpalte víc, ale musíte se pak víc otáčet). Vhodíme máslo, necháme rozehřát a přihodíme nakrájenou cibuli. Zamícháme a necháme zesklovatět
nakrájíme si očištěné houby na menší kousky a přidáme k cibuli. Lehce zamícháme a osmahneme. Moc nemíchejte, aby jste houby moc nerozbily. Osmahněte lehce dohněda
mezitím si do misky rozklepneme vejce, přidáme pokrájenou celerovou nať (nebo petrželovou), kmín, osolíme, opepříme
vejce důkladně rozmícháme
houby ke konci smažení chvilinku podusíme pod pokličkou, aby nám změkly
sejmeme z pánve pokličku a přilijeme k houbám vaječnou směs
lehce promícháme a smažíme, dokud nebude vejce hotové. Dosolíme, dopepříme a podáváme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Houby / Hřiby
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
večeře
Vybavení kuchyně:
pánev wok , mísa malá
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...