Načítání...
close

Houbová smaženice

klasický český recept, který po prvním sběru hub nemůže chybět :-) Doporučenou přílohou je čerstvý chléb
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
4-5 hrst houby
2 kus vejce
1 kus cibule
2-3 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
1 lžička kmín drcený
Sdílejte recept
Postup
rozpálíme si pánev na střední teplotu (pokud to chcete mít hotový rychle, tak si klidně rozpalte víc, ale musíte se pak víc otáčet). Vhodíme máslo, necháme rozehřát a přihodíme nakrájenou cibuli. Zamícháme a necháme zesklovatět
nakrájíme si očištěné houby na menší kousky a přidáme k cibuli. Lehce zamícháme a osmahneme. Moc nemíchejte, aby jste houby moc nerozbily. Osmahněte lehce dohněda
mezitím si do misky rozklepneme vejce, přidáme pokrájenou celerovou nať (nebo petrželovou), kmín, osolíme, opepříme
vejce důkladně rozmícháme
houby ke konci smažení chvilinku podusíme pod pokličkou, aby nám změkly
sejmeme z pánve pokličku a přilijeme k houbám vaječnou směs
lehce promícháme a smažíme, dokud nebude vejce hotové. Dosolíme, dopepříme a podáváme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Houby / Hřiby
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
večeře
Vybavení kuchyně:
pánev wok , mísa malá
Původ:
Česko