Uvař si sám

... nebojte se něco dobrého uvařit

Pečená krkovice na kmíně a česneku

„velmi nenáročný recept, který sice trvá déle, ale stojí za to si na něj počkat. Maso je po upečení krásně šťavnaté a křehké. Doporučuji bramborovou přílohu“
Příprava
15
minut
Vaření
120
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
krkovici si pořádně osolíme, opepříme a okmínujeme. Opravdu se nebojte nešetřit hlavně solí. Je to velký kus masa, takže to jen tak nepřesolíte. Je dobré maso kořenit v hlubokém talíři, do kterého nám bude odpadávat koření a ve kterém nakonec maso vymácháme
2. krok
oloupeme si česnek
3. krok
pomocí tenkého nože uděláme do masa vpichy a našpikujeme pomocí česneku
4. krok
rozložíme si alobal, minimálně dvě vrstvy a pokapeme olivovým olejem
5. krok
na olej položíme krkovici
6. krok
maso důkladně zabalíme a položíme na pekáč
7. krok
pekáč dáme do trouby a pečeme alespoň 90 minut na 250°. Já jsem pekl něco přes hodinu a maso bylo uprostřed trošku růžové, což mě teda nevadí, spíše naopak.
8. krok
po vyndání z trouby necháme maso v alobalu alespoň 5 minut odpočinout. Potom rozbalíme, nakrájíme na plátky a jdeme si užívat. Doporučenou přílohou jsou šťoucháné brambory
Způsob přípravy
  • pečení
  • špikování
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Potřebné vybavení
  • pekáč malý
  • alobal
Původ receptu
  • Česko
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku