Pracuji...
close

Pečená krkovice na kmíně a česneku

velmi nenáročný recept, který sice trvá déle, ale stojí za to si na něj počkat. Maso je po upečení krásně šťavnaté a křehké. Doporučuji bramborovou přílohu
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience
obecně
5 stroužek česnek
min 1 lžíce kmín drcený
min 1 lžíce sůl
4 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
krkovici si pořádně osolíme, opepříme a okmínujeme. Opravdu se nebojte nešetřit hlavně solí. Je to velký kus masa, takže to jen tak nepřesolíte. Je dobré maso kořenit v hlubokém talíři, do kterého nám bude odpadávat koření a ve kterém nakonec maso vymácháme
oloupeme si česnek
pomocí tenkého nože uděláme do masa vpichy a našpikujeme pomocí česneku
rozložíme si alobal, minimálně dvě vrstvy a pokapeme olivovým olejem
na olej položíme krkovici
maso důkladně zabalíme a položíme na pekáč
pekáč dáme do trouby a pečeme alespoň 90 minut na 250°. Já jsem pekl něco přes hodinu a maso bylo uprostřed trošku růžové, což mě teda nevadí, spíše naopak.
po vyndání z trouby necháme maso v alobalu alespoň 5 minut odpočinout. Potom rozbalíme, nakrájíme na plátky a jdeme si užívat. Doporučenou přílohou jsou šťoucháné brambory
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, špikování
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
pekáč malý , alobal
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...