Pracuji...
close

Pečená krkovice na kmíně a česneku

velmi nenáročný recept, který sice trvá déle, ale stojí za to si na něj počkat. Maso je po upečení krásně šťavnaté a křehké. Doporučuji bramborovou přílohu
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience
obecně
5 stroužek česnek
min 1 lžíce kmín drcený
min 1 lžíce sůl
4 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
krkovici si pořádně osolíme, opepříme a okmínujeme. Opravdu se nebojte nešetřit hlavně solí. Je to velký kus masa, takže to jen tak nepřesolíte. Je dobré maso kořenit v hlubokém talíři, do kterého nám bude odpadávat koření a ve kterém nakonec maso vymácháme
oloupeme si česnek
pomocí tenkého nože uděláme do masa vpichy a našpikujeme pomocí česneku
rozložíme si alobal, minimálně dvě vrstvy a pokapeme olivovým olejem
na olej položíme krkovici
maso důkladně zabalíme a položíme na pekáč
pekáč dáme do trouby a pečeme alespoň 90 minut na 250°. Já jsem pekl něco přes hodinu a maso bylo uprostřed trošku růžové, což mě teda nevadí, spíše naopak.
po vyndání z trouby necháme maso v alobalu alespoň 5 minut odpočinout. Potom rozbalíme, nakrájíme na plátky a jdeme si užívat. Doporučenou přílohou jsou šťoucháné brambory
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, špikování
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
pekáč malý , alobal
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.