velmi nenáročný recept, který sice trvá déle, ale stojí za to si na něj počkat. Maso je po upečení krásně šťavnaté a křehké. Doporučuji bramborovou přílohu
krkovici si pořádně osolíme, opepříme a okmínujeme. Opravdu se nebojte nešetřit hlavně solí. Je to velký kus masa, takže to jen tak nepřesolíte. Je dobré maso kořenit v hlubokém talíři, do kterého nám bude odpadávat koření a ve kterém nakonec maso vymácháme
oloupeme si česnek
pomocí tenkého nože uděláme do masa vpichy a našpikujeme pomocí česneku
rozložíme si alobal, minimálně dvě vrstvy a pokapeme olivovým olejem
na olej položíme krkovici
maso důkladně zabalíme a položíme na pekáč
pekáč dáme do trouby a pečeme alespoň 90 minut na 250°. Já jsem pekl něco přes hodinu a maso bylo uprostřed trošku růžové, což mě teda nevadí, spíše naopak.
po vyndání z trouby necháme maso v alobalu alespoň 5 minut odpočinout. Potom rozbalíme, nakrájíme na plátky a jdeme si užívat. Doporučenou přílohou jsou šťoucháné brambory