Načítání...
close

Tiramisu

Tento známý italský dezert nedá téměř žádnou práci!
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
40 mililitr amaretto
0,4 litr káva
2 balíček piškoty
500 gram mascarpone
1 kelímek smetana 33%
Sdílejte recept
Postup
Nejprve si vyšleháme smetanu.
V další míse vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem a pak k němu ručně přimícháme našlehanou smetanu.
Do misky si připravíme silnou kávu, do které přilijeme amaretto.
Na dno mísy si rozložíme cukrářské piškoty. Každý piškot polijeme 1 lžící kávy.
Na namočené piškoty rozetřeme polovinu krému a postup ještě jednou zopakujeme.
Takže znovu poskládáme piškoty, polijeme kávou a rozetřeme zbytek krému.
Na závěr dezert posypeme přes sítko kakaem a necháme ho uležet v lednici.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
šlehání, míchání
Typ chodu:
dezert
Vybavení kuchyně:
mísa malá , mísa velká
Původ:
Itálie