Pracuji...
close

Kuřecí steak s pikantní směsí z čerstvých fazolek

další z řady mých výmyslů :-) Fazolky jsem sehnal na jednom trhu ve Strakonicích a jelikož byly čerstvé, tak jsem jim nemohl odolat. Normálně je čerstvé moc nevidím ke koupi. Většinou kupuji mražené. Tento recept má za základ rajčatovou omáčku a pokud máte rádi pikantní jídla, tak si přidejte trošku chilli. Jako přílohu bych doporučoval bramborové krokety
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
na posypání
1 hrst bazalka
podle chuti
200 mililitr víno červené
1/2 lžička chilli
na smažení
Sdílejte recept
Postup
očistíme si mrkev a nakrájíme na malé kousky
v pánvi si rozpálíme na střední teplotu sádlo
k sádlu přihodíme mrkev a smažíme, dokud nám nezačne hnědnou (karamelizovat)
červenou cibuli si nakrájíme na menší kousky (samozřejmě můžete použít i klasickou cibuli)
cibuli přihodíme k trošku nahnědlé mrkvi a s občasným mícháním smažíme, dokud nám cibule nezačne chytat hnědou barvu (mrkev smažíme déle, jelikož nám déle karamelizuje)
nakrájíme si rajčata a přihodíme do pánve. Za občasného míchání smažíme alespoň 5 minut. Rajčata samozřejmě zbavíme bubáka, neboli zbytek po stopce. Kdo chce, tak si rajčata spaří a oloupe slupku
přilijeme do pánve protlak, zamícháme a s občasným mícháním smažíme cca 5 minut
zalijeme vývarem, opepříme, zamícháme. V této fázi můžete také přidat červené víno
přikryjeme pánev pokličkou a dusíme, dokud nám nezměknou rajčata
mezitím si nakrájíme omyté a stopek zbavené fazolky
fazolky přidáme do pánve, zamícháme a pod pokličkou dusíme doměkka
mezitím si připravíme kuřecí prsa. Prsa omyjeme, osušíme, NEKRÁJÍME NA MENŠÍ PLÁTKY, dobře osolíme a opepříme
rozpálíme si menší pánev, vlijeme lžíci oleje a přidáme kuřecí prsa. Smažíme z jedné strany, dokud nebude půlka masa bílá od spoda
maso otočíme a smažíme stejně dlouhou dobu jako první stranu (cca 5 minut). Osmahlé maso dáme stranou a necháme odpočinout. Do masa nesmíte ničím píchat, jinak Vám vyteče šťáva a maso bude suché
nakrájíme si řapíkatý celer na půlkolečka
celer přidáme k fazolkám až budou měknout a chvilku podusíme. Já mám rád, když potom celer ještě trošku křupe, ale záleží na Vás, jak dlouho ho budete dusit
nakonec si rozmáčkneme česnek a nakrájíme ho nadrobno
česnek přidáme do pánve, když máme změklý celer, zamícháme a už jenom chvilku povaříme bez pokličky
pokud Vám přijde, že máte v pánvi moc tekutiny, tak ji nechte trošku odvařit. Maso podáváme položené na zeleninové směsi a posypané bazalkou
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...