Načítání...
close

Kuřecí prsa v jogurtové marinádě s citronem

výborný recept, který se velmi hodí na letní grilování. Jogurt a citron dodávají masu jemnost a svěžest. Nebojte se dát více citronové šťávy. Místo petrželové nati můžete použít Vámi oblíbené bylinky. Kdo nemá rád pálivé marinády, tak místo pálivé papriky dejte sladkou
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
marináda
1/2 kus citron
3 stroužek česnek
1/2 lžička kari
200 mililitr bílý jogurt
2 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
kuřecí prsa si omyjeme a nakrájíme ještě na tenčí plátky
všechny suroviny (kromě masa) smícháme v míse (z citronu vymačkáme šťávu, česnek prolisujeme)
do vzniklé marinády naložíme kuřecí prsa a promícháme. Dáme do lednice nejlépe přes noc uležet
maso vyndáme minimálně hodinu před smažením z lednice. Opečeme na grilu a nebo osmažíme na pánvi z obou stran pěkně do hněda
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
nakládání, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
mísa , pánev
Původ:
Česko