Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Kuřecí prsa v jogurtové marinádě s citronem | Recept

výborný recept, který se velmi hodí na letní grilování. Jogurt a citron dodávají masu jemnost a svěžest. Nebojte se dát více citronové šťávy. Místo petrželové nati můžete použít Vámi oblíbené bylinky. Kdo nemá rád pálivé marinády, tak místo pálivé papriky dejte sladkou
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Boublas
Autor receptu
Ingredience
marináda
citron 1/2 kus
česnek 3 stroužek
petrželová nať 1 hrst
kari 1/2 lžička
paprika mletá pálivá 1/2 lžička
bílý jogurt 200 mililitr
olej olivový 2 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: nakládání, smažení
Typ chodu: oběd, večeře
Vybavení kuchyně: mísa , pánev
Původ: Česko
Postup
Krok 1
kuřecí prsa si omyjeme a nakrájíme ještě na tenčí plátky
Krok 2
všechny suroviny (kromě masa) smícháme v míse (z citronu vymačkáme šťávu, česnek prolisujeme)
Krok 3
do vzniklé marinády naložíme kuřecí prsa a promícháme. Dáme do lednice nejlépe přes noc uležet
Krok 4
maso vyndáme minimálně hodinu před smažením z lednice. Opečeme na grilu a nebo osmažíme na pánvi z obou stran pěkně do hněda
Sdílejte recept