Pracuji...
close

Kuřecí prsa v jogurtové marinádě s citronem

výborný recept, který se velmi hodí na letní grilování. Jogurt a citron dodávají masu jemnost a svěžest. Nebojte se dát více citronové šťávy. Místo petrželové nati můžete použít Vámi oblíbené bylinky. Kdo nemá rád pálivé marinády, tak místo pálivé papriky dejte sladkou
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
marináda
1/2 kus citron
3 stroužek česnek
1/2 lžička kari
200 mililitr bílý jogurt
2 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
kuřecí prsa si omyjeme a nakrájíme ještě na tenčí plátky
všechny suroviny (kromě masa) smícháme v míse (z citronu vymačkáme šťávu, česnek prolisujeme)
do vzniklé marinády naložíme kuřecí prsa a promícháme. Dáme do lednice nejlépe přes noc uležet
maso vyndáme minimálně hodinu před smažením z lednice. Opečeme na grilu a nebo osmažíme na pánvi z obou stran pěkně do hněda
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
nakládání, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
mísa , pánev
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...