Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Zastřené vejce s česnekovou bagetou | Recept

Již dlouho se chystám na zastřené vejce a konečně mě to vyšlo. Skvěle to vypadá, skvěle to chutná a příprava je velmi rychlá a jednoduchá. Tímto jídlem určitě zaujmete Vaší návštěvu. I když to nevypadá, tak jedna porce je velmi sytá. Doporučuji dělat pouze z čerstvých vajec
Autor receptu
Stáří receptu: 7 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
1 kus bageta
2 kus vejce
1 hrst bazalka
1 stroužek česnek
1-2 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Další informace
Pracnost: Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: snídaně
Původ: Česko
Krok 1
nalijeme si do hrnce vodu a přivádíme k varu. Nalijte vodu až po okraj
Krok 2
bagetu si nakrájíme na trošku šikmé kolečka
Krok 3
do menší misky si vyklepneme jedno vejce
Krok 4
až nám začne voda lehce vařit, tak ve vodě pomocí vařečky uděláme jakoby vír kolem dokola (roztočíme vodu)
Krok 5
do středu hrnce opatrně do točící se vody nalijeme vejce z misky
Krok 6
točící voda nám udrží vejce pohromadě. Vařte cca 3 minuty. Voda nesmí moc vařit, nesmí tam být moc bublinek, jinak nám to vejce rozbije
Krok 7
na pánvi si na trošce olivového oleje osmažíme nakrájené bagety. Oloupeme a rozřízneme si česnek a pořádně s ním bagety pomažeme
Krok 8
pomocí naběračky pěnovačky opatrně vyndáme vejce z vody
Krok 9
vejce položíme na bagety
Krok 10
lehce vejce prořízneme, aby žloutek vytekl na bagety. Osolíme, opepříme
Krok 11
posypeme nasekanou bazalkou a nebo nějakou jinou bylinkou a máme hotovo