X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Zastřené vejce s česnekovou bagetou

Načítám...
Již dlouho se chystám na zastřené vejce a konečně mě to vyšlo. Skvěle to vypadá, skvěle to chutná a příprava je velmi rychlá a jednoduchá. Tímto jídlem určitě zaujmete Vaší návštěvu. I když to nevypadá, tak jedna porce je velmi sytá. Doporučuji dělat pouze z čerstvých vajec
Příprava 10 minut
Vaření 5 minut
Pracnost: Recept zvládne každý, ale chce to trošku snahy
Kategorie: Ostatní recepty / Ostatní recepty
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: snídaně
Vybavení kuchyně: hrnec, pěnovačka, pánev, mísa malá
Původ: Česko

Ingredience

obecně
bageta 1 ks
bazalka 1 hrst
česnek 1 stroužek
olej olivový 1-2 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
vejce 2 ks

Postup

nalijeme si do hrnce vodu a přivádíme k varu. Nalijte vodu až po okraj
bagetu si nakrájíme na trošku šikmé kolečka
do menší misky si vyklepneme jedno vejce
až nám začne voda lehce vařit, tak ve vodě pomocí vařečky uděláme jakoby vír kolem dokola (roztočíme vodu)
do středu hrnce opatrně do točící se vody nalijeme vejce z misky
točící voda nám udrží vejce pohromadě. Vařte cca 3 minuty. Voda nesmí moc vařit, nesmí tam být moc bublinek, jinak nám to vejce rozbije
na pánvi si na trošce olivového oleje osmažíme nakrájené bagety. Oloupeme a rozřízneme si česnek a pořádně s ním bagety pomažeme
pomocí naběračky pěnovačky opatrně vyndáme vejce z vody
vejce položíme na bagety
lehce vejce prořízneme, aby žloutek vytekl na bagety. Osolíme, opepříme
posypeme nasekanou bazalkou a nebo nějakou jinou bylinkou a máme hotovo
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
703 bodů
Facebook
Twitter