Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Domácí jahodová marmeláda s Gelfixem Super

Popis receptu
domácí marmeláda může být téměř z jakéhokoliv ovoce, ale jahodová je prostě jahodová :-) Tento recept je velmi jednoduchý a marmeláda vydrží dlouho. Ale veřte mi, že když ji otevřete, tak je za pár dní pryč :-)
Příprava
20
minut
Vaření
30
minut
  • Způsob přípravy: vaření,
  • Typ chodu: dezert, snídaně,
  • Potřebné vybavení: zavařovací sklenice, hrnec velký, mísa, šťouchadlo na brambory,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
cukr krystal 350 g
Gelfix Super 3:1 1 balíček
jahody 1 kg
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
jahody si odstopkujeme, umyjeme a dáme do většího hrnce. Pomocí šťouchadla je rozmačkáme. Zapneme plotnu a přivedeme k varu
2. krok
mezitím si v míse smícháme cukr a gelfix
3. krok
když nám začnou jahody vařit, tak k nim přisypeme obsah mísy. Zamícháme a vaříme dalších zhruba 8 minut
4. krok
během vaření se snažte sejmout vzniklou pěnu
5. krok
vzniklou směsí naplníme umyté sklenice a uzavřeme
6. krok
sklenice otočíme víkem dolu a necháme vychladnout