Načítání...
close

Domácí jahodová marmeláda s Gelfixem Super

domácí marmeláda může být téměř z jakéhokoliv ovoce, ale jahodová je prostě jahodová :-) Tento recept je velmi jednoduchý a marmeláda vydrží dlouho. Ale veřte mi, že když ji otevřete, tak je za pár dní pryč :-)
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
1 kilogram jahody
1 balíček Gelfix Super 3:1
Sdílejte recept
Postup
jahody si odstopkujeme, umyjeme a dáme do většího hrnce. Pomocí šťouchadla je rozmačkáme. Zapneme plotnu a přivedeme k varu
mezitím si v míse smícháme cukr a gelfix
když nám začnou jahody vařit, tak k nim přisypeme obsah mísy. Zamícháme a vaříme dalších zhruba 8 minut
během vaření se snažte sejmout vzniklou pěnu
vzniklou směsí naplníme umyté sklenice a uzavřeme
sklenice otočíme víkem dolu a necháme vychladnout
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
dezert, snídaně
Původ:
Česko