Pracuji...
close

Domácí jahodová marmeláda s Gelfixem Super

domácí marmeláda může být téměř z jakéhokoliv ovoce, ale jahodová je prostě jahodová :-) Tento recept je velmi jednoduchý a marmeláda vydrží dlouho. Ale veřte mi, že když ji otevřete, tak je za pár dní pryč :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 kilogram jahody
1 balíček Gelfix Super 3:1
Sdílejte recept
Postup
jahody si odstopkujeme, umyjeme a dáme do většího hrnce. Pomocí šťouchadla je rozmačkáme. Zapneme plotnu a přivedeme k varu
mezitím si v míse smícháme cukr a gelfix
když nám začnou jahody vařit, tak k nim přisypeme obsah mísy. Zamícháme a vaříme dalších zhruba 8 minut
během vaření se snažte sejmout vzniklou pěnu
vzniklou směsí naplníme umyté sklenice a uzavřeme
sklenice otočíme víkem dolu a necháme vychladnout
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
dezert, snídaně
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...