Pracuji...
close

Francouzské brambory

velmi nenáročný recept a chuťově velmi bohatý. Podle chuti si tam klidně můžete přidat i kyselou okurku nebo něco podobného. U tohoto receptu lze určitě hodně experimentovat se surovinami. Jako přílohu doporučuji naloženou červenou řepu
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Ingredience
obecně
1 kilogram brambory
6 kus vejce
250 mililitr smetana 33%
min 1 špetka sůl
na vymazání
podle chuti
na smažení
Sdílejte recept
Postup
nejprve si uvaříme brambory ve slupce a následně oloupeme. Uvařte jich raději více. Dále si již můžete uvařit 4 vejce natvrdo
nakrájíme si cibuli na menší kousky. Já jsem použil červenou cibuli, jelikož jsem ji měl doma, ale klidně použijte jinou
jelikož by nám syrová cibule v jídle moc chuti neudělala, tak si ji trošku osmažíme. Rozpalte si pánev na střední teplotu a na sádle zesklovaťte cibuli. Může Vám i lehce zhnědnout
brambory a vejce si nakrájíme na plátky, uzené na kostičky
zapékací mísu a nebo menší pekáč s vyššími okraji si vymažeme sádlem
do mísy položíme první vrstvu z brambor. Lehce osolíme a opepříme
následně brambory posypeme uzeným
na uzený rozprostřeme plátky vajec
vejce posypeme hráškem a osmaženou cibulí
potom pokračuje zase s brambory a udělejte ještě jednu stejnou vrstvu. Nakonec skončete s bramborami. Zde je dobré mít více brambor, jinak nebudete mít hořejšek úplně zakrytý (jako já, ale vůbec to nevadí)
rozpalte si troubu na 170° a dejte do ní na 10-15 minut pekáč/mísu. Mezitím si do menší misky smíchejte 2 syrová vejce a smetanu. Můžete trošku osolit a opepřit
po deseti minutách nalijeme smetanovo-vaječnou směs na brambory a pečeme dalších 30 minut
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, pečení, krájení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...