Pracuji...
close

Francouzské brambory

velmi nenáročný recept a chuťově velmi bohatý. Podle chuti si tam klidně můžete přidat i kyselou okurku nebo něco podobného. U tohoto receptu lze určitě hodně experimentovat se surovinami. Jako přílohu doporučuji naloženou červenou řepu
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Ingredience
obecně
1 kilogram brambory
6 kus vejce
250 mililitr smetana 33%
min 1 špetka sůl
na vymazání
podle chuti
na smažení
Sdílejte recept
Postup
nejprve si uvaříme brambory ve slupce a následně oloupeme. Uvařte jich raději více. Dále si již můžete uvařit 4 vejce natvrdo
nakrájíme si cibuli na menší kousky. Já jsem použil červenou cibuli, jelikož jsem ji měl doma, ale klidně použijte jinou
jelikož by nám syrová cibule v jídle moc chuti neudělala, tak si ji trošku osmažíme. Rozpalte si pánev na střední teplotu a na sádle zesklovaťte cibuli. Může Vám i lehce zhnědnout
brambory a vejce si nakrájíme na plátky, uzené na kostičky
zapékací mísu a nebo menší pekáč s vyššími okraji si vymažeme sádlem
do mísy položíme první vrstvu z brambor. Lehce osolíme a opepříme
následně brambory posypeme uzeným
na uzený rozprostřeme plátky vajec
vejce posypeme hráškem a osmaženou cibulí
potom pokračuje zase s brambory a udělejte ještě jednu stejnou vrstvu. Nakonec skončete s bramborami. Zde je dobré mít více brambor, jinak nebudete mít hořejšek úplně zakrytý (jako já, ale vůbec to nevadí)
rozpalte si troubu na 170° a dejte do ní na 10-15 minut pekáč/mísu. Mezitím si do menší misky smíchejte 2 syrová vejce a smetanu. Můžete trošku osolit a opepřit
po deseti minutách nalijeme smetanovo-vaječnou směs na brambory a pečeme dalších 30 minut
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, pečení, krájení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...