Pracuji...
close

Jednoduchá smetanová omáčka s česnekem

dneska si ukážeme recept na jednoduchou smetanovo-česnekovou omáčku. Použijte pouze smetanu s vyšším obsahem tuku. Pokud máte domácí poctivý vývar, tak šup tam s nim. No a pro libeček si dojděte na zahrádku. Může být i petrželová nať
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
250 mililitr smetana 33%
250 mililitr vývar hovězí
3 stroužek česnek
1 lžíce libeček
1 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
rozpálíme si hrnec na střední teplotu a vhodíme do něj máslo. Oloupeme si česnek a pomocí lisu na česnek ho prolisujeme do hrnce k máslu, zamícháme a minutku zpěníme
přilijeme vývar a přivedeme k varu
tekutinu svaříme na třetinu původního objemu
přilijeme smetanu, přivedeme k varu a necháme tři minutky provařit
dosolíme, přisypeme pokrájený libeček, zamícháme a stáhneme z plotny
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
příloha
Vybavení kuchyně:
hrnec malý , lis na česnek
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...