Načítání...
close

Jednoduchá smetanová omáčka s česnekem

dneska si ukážeme recept na jednoduchou smetanovo-česnekovou omáčku. Použijte pouze smetanu s vyšším obsahem tuku. Pokud máte domácí poctivý vývar, tak šup tam s nim. No a pro libeček si dojděte na zahrádku. Může být i petrželová nať
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
250 mililitr smetana 33%
250 mililitr vývar hovězí
3 stroužek česnek
1 lžíce libeček
1 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
rozpálíme si hrnec na střední teplotu a vhodíme do něj máslo. Oloupeme si česnek a pomocí lisu na česnek ho prolisujeme do hrnce k máslu, zamícháme a minutku zpěníme
přilijeme vývar a přivedeme k varu
tekutinu svaříme na třetinu původního objemu
přilijeme smetanu, přivedeme k varu a necháme tři minutky provařit
dosolíme, přisypeme pokrájený libeček, zamícháme a stáhneme z plotny
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
příloha
Vybavení kuchyně:
hrnec malý , lis na česnek
Původ:
Česko