Pracuji...
close

Domácí marcipán (falešný)

tento recept používám již dlouhou dobu a musím říci, že se s těstem moc dobře pracuje. Lze z něho udělat i potah na dort. Mandlové aroma dodá marcipánu skvělou vůni. Není to sice pravý marcipán, ale jako náhrada je to dostačující
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
2-3 lžíce med
2-3 lžíce voda
dle potřeby
Sdílejte recept
Postup
do mísy dáme všechny uvedené ingredience (kromě barviv) a nejlépe pomocí ruky vypracujeme lehce lepkavé těsto
vznikne nám bílá hmota, kterou můžeme rozdělit na několik menších části a pomocí barviv nabarvíme na požadované barvy
je dobré si barviva rozpustit ve lžičce vody a potom vpracovávat do bílé hmoty
při práci s marcipánem je dobré si těsto podsypávat moučkovým cukrem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
mačkání
Typ chodu:
dezert
Vybavení kuchyně:
mísa
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...