Načítání...
close

Domácí marcipán (falešný)

tento recept používám již dlouhou dobu a musím říci, že se s těstem moc dobře pracuje. Lze z něho udělat i potah na dort. Mandlové aroma dodá marcipánu skvělou vůni. Není to sice pravý marcipán, ale jako náhrada je to dostačující
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
2-3 lžíce med
2-3 lžíce voda
dle potřeby
Sdílejte recept
Postup
do mísy dáme všechny uvedené ingredience (kromě barviv) a nejlépe pomocí ruky vypracujeme lehce lepkavé těsto
vznikne nám bílá hmota, kterou můžeme rozdělit na několik menších části a pomocí barviv nabarvíme na požadované barvy
je dobré si barviva rozpustit ve lžičce vody a potom vpracovávat do bílé hmoty
při práci s marcipánem je dobré si těsto podsypávat moučkovým cukrem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
mačkání
Typ chodu:
dezert
Vybavení kuchyně:
mísa
Původ:
Česko