Pracuji...
close

Domácí marcipán (falešný)

tento recept používám již dlouhou dobu a musím říci, že se s těstem moc dobře pracuje. Lze z něho udělat i potah na dort. Mandlové aroma dodá marcipánu skvělou vůni. Není to sice pravý marcipán, ale jako náhrada je to dostačující
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
2-3 lžíce med
2-3 lžíce voda
dle potřeby
Sdílejte recept
Postup
do mísy dáme všechny uvedené ingredience (kromě barviv) a nejlépe pomocí ruky vypracujeme lehce lepkavé těsto
vznikne nám bílá hmota, kterou můžeme rozdělit na několik menších části a pomocí barviv nabarvíme na požadované barvy
je dobré si barviva rozpustit ve lžičce vody a potom vpracovávat do bílé hmoty
při práci s marcipánem je dobré si těsto podsypávat moučkovým cukrem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
mačkání
Typ chodu:
dezert
Vybavení kuchyně:
mísa
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...