Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Domácí marcipán (falešný) | Recept

tento recept používám již dlouhou dobu a musím říci, že se s těstem moc dobře pracuje. Lze z něho udělat i potah na dort. Mandlové aroma dodá marcipánu skvělou vůni. Není to sice pravý marcipán, ale jako náhrada je to dostačující
Autor receptu
Stáří receptu: 7 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
2-3 lžíce med
2-3 lžíce voda
dle potřeby
Další informace
Pracnost: Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy: mačkání
Typ chodu: dezert
Vybavení kuchyně: mísa
Původ: Česko
Krok 1
do mísy dáme všechny uvedené ingredience (kromě barviv) a nejlépe pomocí ruky vypracujeme lehce lepkavé těsto
Krok 2
vznikne nám bílá hmota, kterou můžeme rozdělit na několik menších části a pomocí barviv nabarvíme na požadované barvy
Krok 3
je dobré si barviva rozpustit ve lžičce vody a potom vpracovávat do bílé hmoty
Krok 4
při práci s marcipánem je dobré si těsto podsypávat moučkovým cukrem