Pracuji...
close

Domácí marcipán (falešný)

tento recept používám již dlouhou dobu a musím říci, že se s těstem moc dobře pracuje. Lze z něho udělat i potah na dort. Mandlové aroma dodá marcipánu skvělou vůni. Není to sice pravý marcipán, ale jako náhrada je to dostačující
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
2-3 lžíce med
2-3 lžíce voda
dle potřeby
Sdílejte recept
Postup
do mísy dáme všechny uvedené ingredience (kromě barviv) a nejlépe pomocí ruky vypracujeme lehce lepkavé těsto
vznikne nám bílá hmota, kterou můžeme rozdělit na několik menších části a pomocí barviv nabarvíme na požadované barvy
je dobré si barviva rozpustit ve lžičce vody a potom vpracovávat do bílé hmoty
při práci s marcipánem je dobré si těsto podsypávat moučkovým cukrem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
mačkání
Typ chodu:
dezert
Vybavení kuchyně:
mísa
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...