Uvařsisám.cz

nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 15.11.2018 a svátek má Leopold

Šťavnatá kachní prsa na pánvi

„když peču kachnu normálně v troubě, tak to trvá minimálně dvě hodiny než maso změkne. A proto jsem u tohoto receptu trošku nevěřil, že za tak krátkou dobu budou prsa měkká a šťavnatá. Nedokážu popsat vlastními slovy tu skvělou chuť. Musíte si to vyzkoušet sami :-)“
Způsob přípravy: smažení,
Typ chodu: oběd, večeře,
Potřebné vybavení: pánev, trouba, pekáč malý,
Původ receptu: Česko,
Příprava
10
minut
Vaření
25
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
na tento recept budeme potřebovat kachní prsa s kůží. Kůži si nařízneme na čtverečky. Snažte se neříznout do masa
2. krok
prsa důkladně osolíme, opepříme a okmínujeme z obou stran. Snažte se koření vmasírovat do kůže
3. krok
rozpálíme si pánev na střední teplotu a dáme do ní prsa kůží dolu. Pod maso se nemusí nalít žádný olej, jelikož z kůže se vysmaží kachní sádlo. Z této strany smažíme 8 minut. Kůže by měla být pěkně propečená dohněda. Ještě před smažením si rozpalte troubu na 200°C
4. krok
prsa otočte kůží nahoru a smažte další 3 minuty
5. krok
prsa vyndejte na malý pekáček kůží dolu a dejte do vyhřáté trouby na 200°C péct na pět minut
6. krok
nakonec prsa vyndejte z trouby a nechte na teplém místě odpočinout, aby se šťáva rozlila do všech koutů
7. krok
po odpočinutí maso nakrájejte na plátky a ihned podávejte. Maso by mělo být uvnitř růžové. Je to bomba :-)
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku