X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Šťavnatá kachní prsa na pánvi

Načítám...
když peču kachnu normálně v troubě, tak to trvá minimálně dvě hodiny než maso změkne. A proto jsem u tohoto receptu trošku nevěřil, že za tak krátkou dobu budou prsa měkká a šťavnatá. Nedokážu popsat vlastními slovy tu skvělou chuť. Musíte si to vyzkoušet sami :-)
Příprava 10 minut
Vaření 25 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Drůbeží maso
Druh přípravy: smažení
Typ chodu: oběd, večeře
Vybavení kuchyně: pánev, trouba, pekáč malý
Původ: Česko

Ingredience

obecně
kachní prsa 2 ks
kmín drcený min 1 špetka
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka

Postup

na tento recept budeme potřebovat kachní prsa s kůží. Kůži si nařízneme na čtverečky. Snažte se neříznout do masa
prsa důkladně osolíme, opepříme a okmínujeme z obou stran. Snažte se koření vmasírovat do kůže
rozpálíme si pánev na střední teplotu a dáme do ní prsa kůží dolu. Pod maso se nemusí nalít žádný olej, jelikož z kůže se vysmaží kachní sádlo. Z této strany smažíme 8 minut. Kůže by měla být pěkně propečená dohněda. Ještě před smažením si rozpalte troubu na 200°C
prsa otočte kůží nahoru a smažte další 3 minuty
prsa vyndejte na malý pekáček kůží dolu a dejte do vyhřáté trouby na 200°C péct na pět minut
nakonec prsa vyndejte z trouby a nechte na teplém místě odpočinout, aby se šťáva rozlila do všech koutů
po odpočinutí maso nakrájejte na plátky a ihned podávejte. Maso by mělo být uvnitř růžové. Je to bomba :-)
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter