Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Šťavnatá kachní prsa na pánvi | Recept

když peču kachnu normálně v troubě, tak to trvá minimálně dvě hodiny než maso změkne. A proto jsem u tohoto receptu trošku nevěřil, že za tak krátkou dobu budou prsa měkká a šťavnatá. Nedokážu popsat vlastními slovy tu skvělou chuť. Musíte si to vyzkoušet sami :-)
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
visibility
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
kachní prsa 2 kus
pepř černý drcený min 1 špetka
kmín drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: smažení
Typ chodu: oběd, večeře
Vybavení kuchyně: pánev , trouba , pekáč malý
Původ: Česko
Postup
Krok 1
na tento recept budeme potřebovat kachní prsa s kůží. Kůži si nařízneme na čtverečky. Snažte se neříznout do masa
Krok 2
prsa důkladně osolíme, opepříme a okmínujeme z obou stran. Snažte se koření vmasírovat do kůže
Krok 3
rozpálíme si pánev na střední teplotu a dáme do ní prsa kůží dolu. Pod maso se nemusí nalít žádný olej, jelikož z kůže se vysmaží kachní sádlo. Z této strany smažíme 8 minut. Kůže by měla být pěkně propečená dohněda. Ještě před smažením si rozpalte troubu na 200°C
Krok 4
prsa otočte kůží nahoru a smažte další 3 minuty
Krok 5
prsa vyndejte na malý pekáček kůží dolu a dejte do vyhřáté trouby na 200°C péct na pět minut
Krok 6
nakonec prsa vyndejte z trouby a nechte na teplém místě odpočinout, aby se šťáva rozlila do všech koutů
Krok 7
po odpočinutí maso nakrájejte na plátky a ihned podávejte. Maso by mělo být uvnitř růžové. Je to bomba :-)
Sdílejte recept