Pracuji...
close

Zabijačková polévka (Prdelačka)

zabijačkovou polévku jsem nikdy nedělal, ale mám ji hrozně moc rád. Tento recept není úplně korektní, jelikož jsem nepoužil krev, zabijačkový vývar, atd. Ale věřím, že pokud si koupíte kvalitní jelito od dobrého řezníka, tak se nemusíte za nic stydět :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
1 kus cibule
4 stroužek česnek
1 lžíce libeček
min 1 špetka sůl
1 lžíce majoránka
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si slaninu na malé kousky a cibuli nadrobno
v hrnci rozpálíme sádlo a osmahneme na něm slaninu a cibuli dohněda
když nám začne cibule hnědnout, tak přihodíme nadrobno nakrájený česnek. Zamícháme a smažíme zhruba dvě minuty
přilijeme vývar, zamícháme a přivedeme k varu
mezitím si můžeme nakrájet libeček na menší kousky
do vroucího základu přihodíme prejt a důkladně rozmícháme. Povaříme alespoň deset minut
nakonec přidáme bylinky, dosolíme, dopepříme, chvilku provaříme a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
hrnec malý
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...