Načítání...
close

Špikovaný pečený králík na česneku

Tento recept je velice chuťově výrazný. Nové koření, česnek a špek provoní při pečení celý Váš byt. Sežeňte si kvalitní česnek a špek od řezníka. Doporučená příloha je dušený špenát a domácí bramborový knedlík
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
1/2 kus králík
200 gram špek
3 kus cibule
8 stroužek česnek
min 500 mililitr vývar kuřecí
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
oloupeme a nakrájíme si cibuli na menši kousky. Vložíme ji do mísy a přisypeme koření (bobkový list, nové koření a celý pepř)
pokud máme králíka v celku, tak si ho naporcujeme. Já jsem použil kousek hrudi a zadní dvě stehna. Celý králík by se mi do mísy nevešel. Pomocí tenkého, delšího nože si uděláme do kusů králíka díry
do děr v mase zasuneme špalíčky ze špeku
zbytek špeku nakrájíme na menší kousky a přihodíme do zapékací mísy
všechen česnek oloupeme a prolisujeme. Samozřejmě doporučuji použít kvalitní a chuťově výrazný česnek
každý kousek králíka vydatně posypeme solí a prolisovaným česnekem a rukama pomažeme/vmasírujeme do masa
kousky králíka vložíme do zapékací mísy. Přilijeme kuřecí vývar tak, aby bylo maso z poloviny potopené. Pečeme v troubě vyhřáté na 160° hruba 2 hodiny. Každá trouba peče jinak, takže králíka po hodině a půl častěji kontrolujte
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Maso / Zvěřina
Způsob přípravy:
pečení, špikování
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko