Načítání...
close

Domácí vanilkový pudink z vajec a bez mouky

tento recept jsem tak nějak vymyslel. Je to podobné, když děláte šodo, akorát k tomu přidáte ušlehaný bílek. Tento pudink je krásně jemný a pokud použijete pravý vanilkový cukr, tak si určitě pošmáknete. Samozřejmě, že místo vanilkového cukru můžete dát i čokoládu
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
3 kus vejce
1 špetka sůl
podle chuti
Sdílejte recept
Postup
nejprve si oddělíme žloutky od bílků
bílky nalijeme do mísy a ušleháme z nich sníh
do sněhu přidáme mléko, cukr, sušené mléko, žloutky a sůl. Důkladně metlou rozmícháme
připravíme si hrnec, nalijeme do něho trošku vody a přivedeme k varu. Na hrnec posadíme mísu (nejlépe plechovou) a za občasného šlehání metlou vyšleháme hustý pudink (trvá několik minut). Teplota v míse by neměla být moc veliká, jinak se Vám vejce srazí.
hotový pudink nalijeme do misek a necháme v lednici vychladnout. Z obrázku je patrné, že se mi vejce trošinku srazili, ale to na chuť nevadí
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
šlehání, míchání, vaření
Typ chodu:
dezert
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko