Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Domácí vanilkový pudink z vajec a bez mouky

Popis receptu
tento recept jsem tak nějak vymyslel. Je to podobné, když děláte šodo, akorát k tomu přidáte ušlehaný bílek. Tento pudink je krásně jemný a pokud použijete pravý vanilkový cukr, tak si určitě pošmáknete. Samozřejmě, že místo vanilkového cukru můžete dát i čokoládu
Příprava
15
minut
Vaření
20
minut
  • Způsob přípravy: šlehání, míchání, vaření,
  • Typ chodu: dezert,
  • Potřebné vybavení: hrnec malý, mísa, metla, šlehač,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
cukr vanilkový 5 lžíce
mléko polotučné 500 ml
sůl 1 špetka
vejce 3 ks
podle chuti
mléko sušené 1 lžíce
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nejprve si oddělíme žloutky od bílků
2. krok
bílky nalijeme do mísy a ušleháme z nich sníh
3. krok
do sněhu přidáme mléko, cukr, sušené mléko, žloutky a sůl. Důkladně metlou rozmícháme
4. krok
připravíme si hrnec, nalijeme do něho trošku vody a přivedeme k varu. Na hrnec posadíme mísu (nejlépe plechovou) a za občasného šlehání metlou vyšleháme hustý pudink (trvá několik minut). Teplota v míse by neměla být moc veliká, jinak se Vám vejce srazí.
5. krok
hotový pudink nalijeme do misek a necháme v lednici vychladnout. Z obrázku je patrné, že se mi vejce trošinku srazili, ale to na chuť nevadí