Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 17.02.2019 a svátek má Miloslava

Domácí vanilkový pudink z vajec a bez mouky

„ tento recept jsem tak nějak vymyslel. Je to podobné, když děláte šodo, akorát k tomu přidáte ušlehaný bílek. Tento pudink je krásně jemný a pokud použijete pravý vanilkový cukr, tak si určitě pošmáknete. Samozřejmě, že místo vanilkového cukru můžete dát i čokoládu “
Příprava
15
minut
Vaření
20
minut
Ingredience
obecně
podle chuti
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nejprve si oddělíme žloutky od bílků
2. krok
bílky nalijeme do mísy a ušleháme z nich sníh
3. krok
do sněhu přidáme mléko, cukr, sušené mléko, žloutky a sůl. Důkladně metlou rozmícháme
4. krok
připravíme si hrnec, nalijeme do něho trošku vody a přivedeme k varu. Na hrnec posadíme mísu (nejlépe plechovou) a za občasného šlehání metlou vyšleháme hustý pudink (trvá několik minut). Teplota v míse by neměla být moc veliká, jinak se Vám vejce srazí.
5. krok
hotový pudink nalijeme do misek a necháme v lednici vychladnout. Z obrázku je patrné, že se mi vejce trošinku srazili, ale to na chuť nevadí
Načítám...
Způsob přípravy
  • šlehání
  • míchání
  • vaření
Typ chodu
  • dezert
Příležitost
Potřebné vybavení
  • hrnec malý
  • mísa
  • metla
  • šlehač
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku