Načítání...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
account_circle
Uživatel
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Alba
Nevíte, co uvařit?
Kontakt
VÍCE
Hovězí játra na víně
na hovězí játra jsem narazil v obchodě náhodou a samozřejmě jsem si je hned musel koupil. Nikdy jsem z nich totiž nevařil. No nekupte to za 36 korun kilo. Za málo peněz, hodně muziky :-)
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
1 hodina 10 minut
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
8 let
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Související články
Související recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
600 gram
hovězí játra
150 gram
vepřový bok uzený
120 gram
rajský protlak
3-4 stroužek
česnek
1 kus
mrkev
1 kus
petržel
1/4 kus
celer
1 kus
cibule
5 lžíce
olej slunečnicový
500 mililitr
víno červené
1-2 lžíce
majoránka
1 lžička
rozmarýn
min 1 špetka
sůl
min 1 špetka
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
očistíme, oškrabeme a nakrájíme na malé kousky celer, petržel a mrkev
připravíme si větší hrnec a dáme do něj na střední teplotu rozpálit olej. Přihodíme nakrájenou zeleninu a smažíme, dokud nám nezačne lehce hnědnout
mezitím si můžeme nakrájet cibuli
k lehce nahnědlé zelenině přisypeme cibuli a smažíme dále
mezitím si nakrájíme uzený bůček na kostičky. Místo bůčku můžete dát slaninu (což je ve své podstatě to samé)
bůček přihodíme do hrnce v době, kdy nám začne cibulka hnědnout. Zamícháme a smažíme dále cca 5 minut
mezitím si nakrájíme česnek na jemno
nakrájíme si i játra na menší kousky, ale né moc malé, jelikož játra potom zmenší svůj objem. Blány odřežte
do hrnce přihodíme česnek a zamícháme
hned po česneku přihodíme játra, trošku osolíme, opepříme a zamícháme
dále přisypeme majoránku a rozmarýn. Zamícháme a tak 3 minutky s občasným mícháním smažíme
přidáme protlak a zamícháme
za stálého míchání protlak minutku osmahneme
zalijeme vínem, zamícháme a vaříme bez pokličky minimálně 45 minut. Občas můžeme dolít trošku vody a nebo hovězího vývaru
pokud jsou játra měkká, tak omáčku dosolíme, dopepříme a podáváme
jako přílohu doporučuji špecle, těstoviny a nebo bramborovou kaši
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso
/
Jatečné maso
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
hrnec velký
Původ:
Česko
close