X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Bramborový salát s domácí kyselou zeleninou

Načítám...
Nedokážu si představit Vánoce bez bramborového salátu a proto se každý rok těším na jeho přípravu. U tohoto typu jídla se nedá přesně říct množství ingrediencí, jelikož si myslím, že by si každý měl najít tu svojí správnou chuť :-)
Příprava 40 minut
Vaření 30 minut
Pracnost: Recept zvládne každý, ale chce to trošku snahy
Kategorie: Přílohy / Z brambor
Druh přípravy: míchání, vaření
Typ chodu: příloha
Vybavení kuchyně: mísa velká, hrnec, kráječ na vejce, škrabka na brambory, naběračka, otvírák na konzervy, kráječ na brambory
Původ: Česko

Ingredience

Postup

jako první si uvaříme brambory ve slupce s trochou soli. Brambory uvaříme nejlépe den před samotnou přípravou salátu. Dále si uvaříme vejce natvrdo
začneme s přípravou kyselé zeleniny. Oškrabeme a nakrájíme si mrkev, petržel a celer na stejně malé kousky
připravíme si hrnec, dáme do něj nakrájenou zeleninu a zalijeme vodou tak, aby zelenina byla potopená
přidáme koření (bobkový list, nové koření, sůl, cukr, kuličky pepře)
a přilijeme ocet. Lehce zamícháme a na středním plameni přivádíme k varu. Vaříme, dokud nebude zelenina měkká
během vaření kyselé zeleniny si nakrájíme cibuli na jemno
a nakrájíme si kyselé okurky na jemno. Množství okurek nechám na Vás
Připravíme si velkou mísu, ve které budeme míchat salát. Do mísy vhodíme nakrájenou cibuli a okurky
dále si oškrabeme brambory a pomocí kráječe na brambory je nakrájíme do mísy
brambory by měli být typu A, což jsou salátové a tvrdší
dále do mísy přidáme sterilovaný hrášek. Množství nechám na Vás, záleží, kdo má jak rád
nakrájíme si šunkový salám (kupte si nějaký kvalitní)
salám přidáme do mísy
nyní přidáme do mísy uvařenou kyselou zeleninu. Přidáváme bez nálevu a množství dle vaší chuti. Nálev použijeme na pozdější dochucení salátu
přidáme majonézu a hořčici. Množství Vám neřeknu. Chce to vždycky přidat trošku, zamíchat a ochutnat
a nakonec přidáme nakrájené vajíčko natvrdo
začneme salát míchat a dochucovat (majonézou, hořčicí, kyselým nálevem, solí a pepřem). Každý by si měl vytvořit vlastní chuť poctivým ochutnáváním
doporučenou přílohou je kapr :-)
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter