Pracuji...
close

Bramborový salát s domácí kyselou zeleninou

Nedokážu si představit Vánoce bez bramborového salátu a proto se každý rok těším na jeho přípravu. U tohoto typu jídla se nedá přesně říct množství ingrediencí, jelikož si myslím, že by si každý měl najít tu svojí správnou chuť :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 kilogram brambory
2-3 kus mrkev
1-2 kus petržel
1/2 kus celer
min 1 lžíce majonéza
1 kus cibule
2 kus vejce
podle chuti
1/2 kelímek bílý jogurt
nálev
2 lžíce ocet
1 lžička cukr krystal
2-3 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
jako první si uvaříme brambory ve slupce s trochou soli. Brambory uvaříme nejlépe den před samotnou přípravou salátu. Dále si uvaříme vejce natvrdo
začneme s přípravou kyselé zeleniny. Oškrabeme a nakrájíme si mrkev, petržel a celer na stejně malé kousky
připravíme si hrnec, dáme do něj nakrájenou zeleninu a zalijeme vodou tak, aby zelenina byla potopená
přidáme koření (bobkový list, nové koření, sůl, cukr, kuličky pepře)
a přilijeme ocet. Lehce zamícháme a na středním plameni přivádíme k varu. Vaříme, dokud nebude zelenina měkká
během vaření kyselé zeleniny si nakrájíme cibuli na jemno
a nakrájíme si kyselé okurky na jemno. Množství okurek nechám na Vás
Připravíme si velkou mísu, ve které budeme míchat salát. Do mísy vhodíme nakrájenou cibuli a okurky
dále si oškrabeme brambory a pomocí kráječe na brambory je nakrájíme do mísy
brambory by měli být typu A, což jsou salátové a tvrdší
dále do mísy přidáme sterilovaný hrášek. Množství nechám na Vás, záleží, kdo má jak rád
nakrájíme si šunkový salám (kupte si nějaký kvalitní)
salám přidáme do mísy
nyní přidáme do mísy uvařenou kyselou zeleninu. Přidáváme bez nálevu a množství dle vaší chuti. Nálev použijeme na pozdější dochucení salátu
přidáme majonézu a hořčici. Množství Vám neřeknu. Chce to vždycky přidat trošku, zamíchat a ochutnat
a nakonec přidáme nakrájené vajíčko natvrdo
začneme salát míchat a dochucovat (majonézou, hořčicí, kyselým nálevem, solí a pepřem). Každý by si měl vytvořit vlastní chuť poctivým ochutnáváním
doporučenou přílohou je kapr :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
míchání, vaření
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...