Pracuji...
close

Bramborový salát s domácí kyselou zeleninou

Nedokážu si představit Vánoce bez bramborového salátu a proto se každý rok těším na jeho přípravu. U tohoto typu jídla se nedá přesně říct množství ingrediencí, jelikož si myslím, že by si každý měl najít tu svojí správnou chuť :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 kilogram brambory
2-3 kus mrkev
1-2 kus petržel
1/2 kus celer
min 1 lžíce majonéza
1 kus cibule
2 kus vejce
podle chuti
1/2 kelímek bílý jogurt
nálev
2 lžíce ocet
1 lžička cukr krystal
2-3 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
jako první si uvaříme brambory ve slupce s trochou soli. Brambory uvaříme nejlépe den před samotnou přípravou salátu. Dále si uvaříme vejce natvrdo
začneme s přípravou kyselé zeleniny. Oškrabeme a nakrájíme si mrkev, petržel a celer na stejně malé kousky
připravíme si hrnec, dáme do něj nakrájenou zeleninu a zalijeme vodou tak, aby zelenina byla potopená
přidáme koření (bobkový list, nové koření, sůl, cukr, kuličky pepře)
a přilijeme ocet. Lehce zamícháme a na středním plameni přivádíme k varu. Vaříme, dokud nebude zelenina měkká
během vaření kyselé zeleniny si nakrájíme cibuli na jemno
a nakrájíme si kyselé okurky na jemno. Množství okurek nechám na Vás
Připravíme si velkou mísu, ve které budeme míchat salát. Do mísy vhodíme nakrájenou cibuli a okurky
dále si oškrabeme brambory a pomocí kráječe na brambory je nakrájíme do mísy
brambory by měli být typu A, což jsou salátové a tvrdší
dále do mísy přidáme sterilovaný hrášek. Množství nechám na Vás, záleží, kdo má jak rád
nakrájíme si šunkový salám (kupte si nějaký kvalitní)
salám přidáme do mísy
nyní přidáme do mísy uvařenou kyselou zeleninu. Přidáváme bez nálevu a množství dle vaší chuti. Nálev použijeme na pozdější dochucení salátu
přidáme majonézu a hořčici. Množství Vám neřeknu. Chce to vždycky přidat trošku, zamíchat a ochutnat
a nakonec přidáme nakrájené vajíčko natvrdo
začneme salát míchat a dochucovat (majonézou, hořčicí, kyselým nálevem, solí a pepřem). Každý by si měl vytvořit vlastní chuť poctivým ochutnáváním
doporučenou přílohou je kapr :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
míchání, vaření
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...