Načítání...
close

Houbový salát

rychlý a výborný salát, který doporučuji dělat hlavně v létě, kdy máte k dispozici vše čerstvé. Dále doporučuji salát ihned zkonzumovat a nenechávat ho do druhého dne, jelikož ocet vše časem znehodnotí
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
1 lžíce libeček
1 lžíce bazalka
1/2 kus citron
3 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
na smažení
5 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
nejprve si zpracujeme houby. Žampiony si oloupeme. Oboje houby nakrájíme na stejně velké kousky
na pánvi si rozpálíme olivový olej a přihodíme houby. Osolíme, opepříme. S občasným mícháním smažíme dohněda. Při smažení můžeme zakapat troškou citronové šťávy
během smažení si můžeme pokrájet bylinky. Měl jsem doma mražený libeček a čerstvou bazalku, ale určitě můžete použít bylinky dle vlastní chuti
osmažené houby stáhneme z plotny a zamícháme do nich bylinky ještě za tepla. Uvolní se tak skvělé aroma
Nyní si připravíme salátové listy. Omyjeme si je a natrháme na podobně velké kousky. Dáme do nějaké mísy. Já jsem použil zapékací mísu, ale je to jedno
salátové listy zakápneme citronovou šťávou
zákápneme troškou olivového oleje a promícháme, nejlépe rukama
k salátovým listům přidáme houby a zakápneme troškou balzamikového octa. Lehce zamícháme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme nejlépe s bílým pečivem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
večeře
Vybavení kuchyně:
mísa , pánev , mlýnek na pepř
Původ:
Česko