Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Houbový salát | Recept

rychlý a výborný salát, který doporučuji dělat hlavně v létě, kdy máte k dispozici vše čerstvé. Dále doporučuji salát ihned zkonzumovat a nenechávat ho do druhého dne, jelikož ocet vše časem znehodnotí
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
visibility
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
římský salát 2 list
ledový salát 3 list
žampiony 6 kus
hlíva ústřičná 200 gram
libeček 1 lžíce
bazalka 1 lžíce
citron 1/2 kus
olej olivový 3 lžíce
sůl min 1 špetka
pepř černý drcený min 1 špetka
ocet balzamikový 1-2 lžíce
na smažení
olej olivový 5 lžíce
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: smažení
Typ chodu: večeře
Vybavení kuchyně: mísa , pánev , mlýnek na pepř
Původ: Česko
Postup
nejprve si zpracujeme houby. Žampiony si oloupeme. Oboje houby nakrájíme na stejně velké kousky
na pánvi si rozpálíme olivový olej a přihodíme houby. Osolíme, opepříme. S občasným mícháním smažíme dohněda. Při smažení můžeme zakapat troškou citronové šťávy
během smažení si můžeme pokrájet bylinky. Měl jsem doma mražený libeček a čerstvou bazalku, ale určitě můžete použít bylinky dle vlastní chuti
osmažené houby stáhneme z plotny a zamícháme do nich bylinky ještě za tepla. Uvolní se tak skvělé aroma
Nyní si připravíme salátové listy. Omyjeme si je a natrháme na podobně velké kousky. Dáme do nějaké mísy. Já jsem použil zapékací mísu, ale je to jedno
salátové listy zakápneme citronovou šťávou
zákápneme troškou olivového oleje a promícháme, nejlépe rukama
k salátovým listům přidáme houby a zakápneme troškou balzamikového octa. Lehce zamícháme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme nejlépe s bílým pečivem
Sdílejte recept