Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Houbový salát | Recept

rychlý a výborný salát, který doporučuji dělat hlavně v létě, kdy máte k dispozici vše čerstvé. Dále doporučuji salát ihned zkonzumovat a nenechávat ho do druhého dne, jelikož ocet vše časem znehodnotí
Autor receptu
Stáří receptu: 8 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
1 lžíce libeček
1 lžíce bazalka
1/2 kus citron
3 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
na smažení
5 lžíce olej olivový
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: smažení
Typ chodu: večeře
Vybavení kuchyně: mísa , pánev , mlýnek na pepř
Původ: Česko
Krok 1
nejprve si zpracujeme houby. Žampiony si oloupeme. Oboje houby nakrájíme na stejně velké kousky
Krok 2
na pánvi si rozpálíme olivový olej a přihodíme houby. Osolíme, opepříme. S občasným mícháním smažíme dohněda. Při smažení můžeme zakapat troškou citronové šťávy
Krok 3
během smažení si můžeme pokrájet bylinky. Měl jsem doma mražený libeček a čerstvou bazalku, ale určitě můžete použít bylinky dle vlastní chuti
Krok 4
osmažené houby stáhneme z plotny a zamícháme do nich bylinky ještě za tepla. Uvolní se tak skvělé aroma
Krok 5
Nyní si připravíme salátové listy. Omyjeme si je a natrháme na podobně velké kousky. Dáme do nějaké mísy. Já jsem použil zapékací mísu, ale je to jedno
Krok 6
salátové listy zakápneme citronovou šťávou
Krok 7
zákápneme troškou olivového oleje a promícháme, nejlépe rukama
Krok 8
k salátovým listům přidáme houby a zakápneme troškou balzamikového octa. Lehce zamícháme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme nejlépe s bílým pečivem