X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Houbový salát

Načítám...
rychlý a výborný salát, který doporučuji dělat hlavně v létě, kdy máte k dispozici vše čerstvé. Dále doporučuji salát ihned zkonzumovat a nenechávat ho do druhého dne, jelikož ocet vše časem znehodnotí
Příprava 20 minut
Vaření 20 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Saláty / Míchané, Houby / Žampiony, Ze zahrádky / Zelenina
Druh přípravy: smažení
Typ chodu: večeře
Vybavení kuchyně: mísa, pánev, mlýnek na pepř
Původ: Česko

Ingredience

na smažení
olej olivový 5 lžíce
obecně
bazalka 1 lžíce
citron 1/2 ks
hlíva ústřičná 200 g
ledový salát 3 list
libeček 1 lžíce
ocet balzamikový 1-2 lžíce
olej olivový 3 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
římský salát 2 list
sůl min 1 špetka
žampiony 6 ks

Postup

nejprve si zpracujeme houby. Žampiony si oloupeme. Oboje houby nakrájíme na stejně velké kousky
na pánvi si rozpálíme olivový olej a přihodíme houby. Osolíme, opepříme. S občasným mícháním smažíme dohněda. Při smažení můžeme zakapat troškou citronové šťávy
během smažení si můžeme pokrájet bylinky. Měl jsem doma mražený libeček a čerstvou bazalku, ale určitě můžete použít bylinky dle vlastní chuti
osmažené houby stáhneme z plotny a zamícháme do nich bylinky ještě za tepla. Uvolní se tak skvělé aroma
Nyní si připravíme salátové listy. Omyjeme si je a natrháme na podobně velké kousky. Dáme do nějaké mísy. Já jsem použil zapékací mísu, ale je to jedno
salátové listy zakápneme citronovou šťávou
zákápneme troškou olivového oleje a promícháme, nejlépe rukama
k salátovým listům přidáme houby a zakápneme troškou balzamikového octa. Lehce zamícháme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme nejlépe s bílým pečivem
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter