Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Hruškový koláč
Rychlý koláč s hruškami, který zvládne každý.
Kuchař:
buellin
Stáří receptu:
10 let
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
40 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
na pečení
4
lžíce
mléko plnotučné
1
lžička
zázvor mletý
1
balíček
kypřící prášek
200
gram
mouka hladká pšeničná
3
kus
vejce
140
gram
cukr krystal
150
gram
máslo
4
kus
hrušky
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Oloupeme si hrušky, zbavíme je jádřinců a nakrájíme je na šestiny. Můžeme použít i jiné ovoce, třeba borůvky, švestky...
Do dortové formy si dáme pečící papír, potřeme ho trochou másla a na dno vysypeme asi 3 lžíce cukru krystal. Pak do formy poskládáme hrušky.
Nyní si připravíme těsto. V míse utřeme máslo s cukrem.
Přidáme vejce.
Teď přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a se zázvorem.
Naposled přilijeme mléko. Vše dobře promícháme.
Těsto nalijeme do formy na hrušky a zarovnáme ho. Pečeme na 160 °C asi 40 minut.
Hotový koláč vyndáme z formy: odstraníme ráfek a překlopíme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké
/
Koláče
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close