Pracuji...
close

Hruškový koláč

Rychlý koláč s hruškami, který zvládne každý.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
Oloupeme si hrušky, zbavíme je jádřinců a nakrájíme je na šestiny. Můžeme použít i jiné ovoce, třeba borůvky, švestky...
Do dortové formy si dáme pečící papír, potřeme ho trochou másla a na dno vysypeme asi 3 lžíce cukru krystal. Pak do formy poskládáme hrušky.
Nyní si připravíme těsto. V míse utřeme máslo s cukrem.
Přidáme vejce.
Teď přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a se zázvorem.
Naposled přilijeme mléko. Vše dobře promícháme.
Těsto nalijeme do formy na hrušky a zarovnáme ho. Pečeme na 160 °C asi 40 minut.
Hotový koláč vyndáme z formy: odstraníme ráfek a překlopíme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...