Načítání...
close

Vepřový jazyk na česneku

tento recept jsem našel někde na internetu a jelikož zbožňuju vnitřnosti, tak jsem to musel vyzkoušet. Jazyk je skvělá věc. Když si s ním dáte trošku práce, tak dostanete vydatnou a kvalitní pochoutku
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
1/2 kus mrkev
1/4 kus celer
1/2 kus petržel
1/2 kus pórek
8 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
1 kus cibule
na smažení
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si všechnu zeleninu na malé kousky. Česnek použijeme zatím jenom 5 stroužků
připravíme si větší hrnec, do kterého nalijeme cca 3 litry vody. Zapneme plotnu a do hrnce přidáme nakrájenou zeleninu, jazyky, bobkový list, nové koření, sůl, pepř. Přiklopíme poklicí a vaříme na středním plameni cca 90 minut
uvařené jazyky vyndáme z vývaru a necháme trošku vychladnout. Vývar nevyhazujte, byla by to věčná škoda (Udělejte si z něj třeba polévku). Kdo chce tak si jazyky oloupe. Někde jsem četl, že pro loupání je dobré jazyky po uvaření rychle schladit ve studené vodě, ale nemám s tím zkušenosti. Mě to šlo loupat i bez schlazení dobře
nakrájíme si jazyky na centimetrové plátky
připravíme si pánev, ve které rozpálíme olej a přidáme do ní nakrájené jazyky. Osolíme, opepříme
jazyky osmažíme z obou stran do zlatova
k osmaženým jazykům přidáme nakrájený česnek (ze zbylých 3 stroužků). Zamícháme a už moc dlouho nesmažíme, jinak nám česnek zhořkne
česnek by měl být lehce nahnědlý
jako přílohu doporučuji bramborovou kaši
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko