Načítání...
close

Smažená bedla v pivním těstíčku

byl jsme po několika letech zase na houbách a zrovna se mi poštěstilo najít docela dost bedel. A co jiného ukuchtit, nežli skvělé řízky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
5 kus bedla
100 mililitr pivo světlé
min 5 lžíce strouhanka
1 kus vejce
1/2 lžička sůl
min 5 lžíce olej slunečnicový
Sdílejte recept
Postup
připravíme si 2 hluboké talíře. V jednom uděláme pivní těsto smícháním mouky, vajíčka, soli a piva. Těsto důkladně rozmíchejte. Pokud je moc tuhé, tak přilijte pivo a nebo naopak přisypte mouku. Do druhého talíře nasypte strouhanku, raději více
před obalováním je dobré si bedly přepůlit, udělat z nich dva půlkruhy. Nejprve bedlu opatrně obalíme v těstíčku
dále bedlu položíme do talíře se strouhankou a zaházíme ji. Potom ji opatrně oklepeme od přebytečné strouhanky
v pánvi si rozpálíme olej a osmažíme bedly z každé strany dozlatova. Během smažení můžete dolévat olej, který nám bude mizet. Měli by být více potopené
usmaženou bedlu položíme na talíř vystlaný ubrouskem, abychom se zbavili přebytečné mastnoty
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Houby / Bedly
Způsob přípravy:
smažení, obalování
Typ chodu:
večeře
Původ:
Česko