X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Smažená bedla v pivním těstíčku

Načítám...
byl jsme po několika letech zase na houbách a zrovna se mi poštěstilo najít docela dost bedel. A co jiného ukuchtit, nežli skvělé řízky
Příprava 20 minut
Vaření 10 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Houby / Bedly
Druh přípravy: smažení, obalování
Typ chodu: večeře
Původ: Česko

Ingredience

obecně
bedla 5 ks
mouka hladká pšeničná 6 lžíce
olej slunečnicový min 5 lžíce
pivo světlé 100 ml
strouhanka min 5 lžíce
sůl 1/2 lžička
vejce 1 ks

Postup

připravíme si 2 hluboké talíře. V jednom uděláme pivní těsto smícháním mouky, vajíčka, soli a piva. Těsto důkladně rozmíchejte. Pokud je moc tuhé, tak přilijte pivo a nebo naopak přisypte mouku. Do druhého talíře nasypte strouhanku, raději více
před obalováním je dobré si bedly přepůlit, udělat z nich dva půlkruhy. Nejprve bedlu opatrně obalíme v těstíčku
dále bedlu položíme do talíře se strouhankou a zaházíme ji. Potom ji opatrně oklepeme od přebytečné strouhanky
v pánvi si rozpálíme olej a osmažíme bedly z každé strany dozlatova. Během smažení můžete dolévat olej, který nám bude mizet. Měli by být více potopené
usmaženou bedlu položíme na talíř vystlaný ubrouskem, abychom se zbavili přebytečné mastnoty
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter