Načítání...
X
„ nebojte se něco dobrého uvařit "
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Smažená bedla v pivním těstíčku | Recept

byl jsme po několika letech zase na houbách a zrovna se mi poštěstilo najít docela dost bedel. A co jiného ukuchtit, nežli skvělé řízky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
bedla 5 kus
pivo světlé 100 mililitr
strouhanka min 5 lžíce
vejce 1 kus
mouka hladká pšeničná 6 lžíce
sůl 1/2 lžička
olej slunečnicový min 5 lžíce
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Houby / Bedly
Způsob přípravy: smažení, obalování
Typ chodu: večeře
Původ: Česko
Postup
Krok 1
připravíme si 2 hluboké talíře. V jednom uděláme pivní těsto smícháním mouky, vajíčka, soli a piva. Těsto důkladně rozmíchejte. Pokud je moc tuhé, tak přilijte pivo a nebo naopak přisypte mouku. Do druhého talíře nasypte strouhanku, raději více
Krok 2
před obalováním je dobré si bedly přepůlit, udělat z nich dva půlkruhy. Nejprve bedlu opatrně obalíme v těstíčku
Krok 3
dále bedlu položíme do talíře se strouhankou a zaházíme ji. Potom ji opatrně oklepeme od přebytečné strouhanky
Krok 4
v pánvi si rozpálíme olej a osmažíme bedly z každé strany dozlatova. Během smažení můžete dolévat olej, který nám bude mizet. Měli by být více potopené
Krok 5
usmaženou bedlu položíme na talíř vystlaný ubrouskem, abychom se zbavili přebytečné mastnoty
Sdílejte recept