Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Smažená bedla v pivním těstíčku | Recept

byl jsme po několika letech zase na houbách a zrovna se mi poštěstilo najít docela dost bedel. A co jiného ukuchtit, nežli skvělé řízky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
visibility
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
bedla 5 kus
pivo světlé 100 mililitr
strouhanka min 5 lžíce
vejce 1 kus
mouka hladká pšeničná 6 lžíce
sůl 1/2 lžička
olej slunečnicový min 5 lžíce
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Houby / Bedly
Způsob přípravy: smažení, obalování
Typ chodu: večeře
Původ: Česko
Postup
připravíme si 2 hluboké talíře. V jednom uděláme pivní těsto smícháním mouky, vajíčka, soli a piva. Těsto důkladně rozmíchejte. Pokud je moc tuhé, tak přilijte pivo a nebo naopak přisypte mouku. Do druhého talíře nasypte strouhanku, raději více
před obalováním je dobré si bedly přepůlit, udělat z nich dva půlkruhy. Nejprve bedlu opatrně obalíme v těstíčku
dále bedlu položíme do talíře se strouhankou a zaházíme ji. Potom ji opatrně oklepeme od přebytečné strouhanky
v pánvi si rozpálíme olej a osmažíme bedly z každé strany dozlatova. Během smažení můžete dolévat olej, který nám bude mizet. Měli by být více potopené
usmaženou bedlu položíme na talíř vystlaný ubrouskem, abychom se zbavili přebytečné mastnoty
Sdílejte recept