Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Zapečená kuřecí prsa s medem a hořčicí
díky tomuto receptu se nadlábnou i lenoši, mezi které se někdy řadím :-) Recept je to jednoduchý a z mála surovin
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
11 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
50 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
4
kus
kuřecí prsní řízek
6
lžíce
med
5
lžíce
hořčice plnotučná
1
lžíce
paprika mletá sladká
1
lžíce
libeček
1
lžíce
bazalka
min 1
špetka
pepř černý drcený
min 1
špetka
sůl
1
lžíce
olej slunečnicový
Sdílejte recept
Facebook
Postup
kuřecí prsa si omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme z obou stran
připravíme si zapékací mísu a kápneme do ní trošku oleje. Můžeme prstem rozetřít
do zapékací mísy vložíme kuřecí prsa
začneme si připravovat marinádu. Připravíme si střední misku. Dáme do ní med a hořčici a zamícháme
dále k marinádě přidáme papriku
nasekáme si bylinky (libeček a bazalku)
bylinky přidáme k marinádě
marinádu důkladně zamícháme
půlkou marinády potřeme kuřecí prsa v míse. Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby na 250° a pečeme cca 30 minut
po půl hodině pečení mísu vyndáme a maso v ní obrátíme
druhou půlkou marinády potřeme maso a dáme ještě alespoň na 15 minut zapéct
po upečení maso vyndejte a nechte 5 minut odpočinout
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso
/
Drůbeží maso
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close