Pracuji...
close

Zapečená kuřecí prsa s medem a hořčicí

díky tomuto receptu se nadlábnou i lenoši, mezi které se někdy řadím :-) Recept je to jednoduchý a z mála surovin
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
kuřecí prsa si omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme z obou stran
připravíme si zapékací mísu a kápneme do ní trošku oleje. Můžeme prstem rozetřít
do zapékací mísy vložíme kuřecí prsa
začneme si připravovat marinádu. Připravíme si střední misku. Dáme do ní med a hořčici a zamícháme
dále k marinádě přidáme papriku
nasekáme si bylinky (libeček a bazalku)
bylinky přidáme k marinádě
marinádu důkladně zamícháme
půlkou marinády potřeme kuřecí prsa v míse. Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby na 250° a pečeme cca 30 minut
po půl hodině pečení mísu vyndáme a maso v ní obrátíme
druhou půlkou marinády potřeme maso a dáme ještě alespoň na 15 minut zapéct
po upečení maso vyndejte a nechte 5 minut odpočinout
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...