Načítání...
close

Vařená uzená kýta

klasické školní jídlo, které pamatuje určitě každý. Samozřejmě doporučenou přílohou je bramborová kaše :-)
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
očistíme si zeleninu a nakrájíme na malé kousky
do hrnce dáme uzenou kýtu, zalijeme studenou vodou (tak aby maso bylo akorát potopené), přidáme nakrájenou zeleninu a koření. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni zhruba 90 minut. Pokud by se vytvořila na hladině šedá pěna, tak si odeberte pryč. Po hodině vaření můžete vývar dosolit
uvařené maso vyndáme a nakrájíme na plátky
vzniklý vývar doporučuji použít na uzenou polévku
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
příloha, večeře, oběd
Původ:
Česko